banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT, MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş ve özellikle Onikişubat ilçesinin önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) için yeni bir projenin başlangıcını yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in talimatı ve Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal ile Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Harun Çetin’in koordinesiyle başlatılan proje kapsamında, ilçe nüfusunun yoğun olduğu bölgelere, hayırsever işadamlarının destekleriyle ASM’ler kurulması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) Şubat ayı meclis toplantısına katılan Başkan Yardımcısı Ünsal, projenin detayları hakkında işadamlarına brifing verdi.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün katıldığı toplantıda konuşan Ünsal, Onikişubat İlçesi’nin 360 bin nüfusu ile Türkiye’deki 30 ilden daha büyük olduğunu ifade etti. Buna rağmen ilçedeki aile sağlığı merkezlerinin talepleri karşılayabilecek nitelikte olmadığını kaydeden Ünsal, şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi Onikişubat ilçemiz Kahramanmaraş’ın gelişen yüzü. Bu günde yeni bir proje için, bir sosyal sorumluluk projesi için sizlerin karşısındayız. Maalesef kentimizdeki birçok aile sağlığı merkezi gayrı sıhhi durumda. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak modern ve model bir ilçe olma yolunda bu aile sağılığı merkezlerimizi yeniden inşa edelim diyoruz. Konuya ilişkin Kemal Karaküçük beyefendiyi daha önce ziyaret ettik ve kendisi de olumlu yaklaştı. Sizlerin de desteğiyle çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”

ASM’lerin Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle birleştirilerek inşa edileceğini kaydeden Ünsal, katkı sağlamak isteyen işadamlarına çağrı yaptı. Hayırsever sanayicilerin bu güne kadar özellikle eğitim noktasında pek çok okul yaptırdığını anımsatan Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biliyorsunuz Onikişubat ilçemizde arsalar çok değerli. Artık devlet aile sağlığı merkezleri için bile arsa veremiyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü’müzün de bu merkezleri yaptırma gücü yok. Ancak biz Onikişubat Belediyesi olarak bu arsaları tahsis ettik ve öncelikle ilçemizde nüfusun yoğun olduğu Haydarbey ve Necip Fazıl Mahallesi gibi yerlerde aile sağlığı merkezlerimize modern bir görüntü vermek istiyoruz. Ayrıca burada şu hususu da belirtmek istiyorum. Gerçekten sizler yaptırdığınız okullarla kentimizin eğitimine büyük katkı sağladınız. Ama bildiğiniz gibi bir okulun maliyeti 2-3 milyon TL ve her işadamımız bu güce sahip olamayabiliyor. İşte bu nokta da bu hayırsever insanlarımız için bu ASM’ler bir alternatif olacak. Çünkü bir ASM 350-400 bin TL’ye mal olmakta. Bu bağlamda okul yaptıramayan işadamlarımızın bu aile sağlığı merkezlerini yaptırabilirler. Projemizin hayırlı olmasını diliyor, katkılarınızı bekliyoruz.”

Ünsal, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumun ardından işadamlarının konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol