banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ENGELLERİ AŞARAK, DEV PROJELERLE GELİYOR!
 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’taki Down sendromlu çocukları hayata bağlayacak olan bu projenin bütün ön yargıları yıkacağını ve engellerin hep birlikte aşılacağını belirtti.

DOKMER(Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ile engelli bireylerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje, 5528 m2’lik alanda inşa ediliyor.

Onikişubat Belediyesi’nden yapılan açıklamada DOKMER’in Bina oturum alanı 634 m2 olup, 4894 m2 peyzaj alanı bulunan Down Eğitim, Kültür, Sanat Merkezi; bodrum, zemin ve 1.kattan oluşuyor.

Toplamda 1633 m2 kapalı alan olarak tasarlanan projenin bodrum katında; 128 m2’lik çok amaçlı 88 kişilik salon, 103 m2 alanda kreş, fuaye, bireysel eğitim salonu bulunup, eğitim alanına ek olarak mutfak ve ıslak hacimlerden oluşan etkinlik alanları da bulunuyor. Bahçeye açılan bu kat, bireylerin açık alanda farklı faaliyetlerde bulunmasına da olanak sağlayacak.

 Öte yandan çocuklar için farklı aktivitelerin bir arada düzenlendiği peyzaj alanı, çeşitli sosyal aktivitelere imkân sağlayacak.  Peyzaj alanında; 65 m2’lik bir sera, bahçe satrancı, boyama duvarı, oyun parkı, oturma ve sergi alanları, tenis sahası ve otopark bulunuyor.

Başkan Mahçiçek proje ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Bu projenin peyzaj alanı, farklı aktivitelerle gün içerisinde çocukların ve ailelerin eğitmenler gözetiminde, doğayla ilişkilerini güçlendirecek ve verimli zaman geçirmelerini sağlayacaktır.” dedi.

DOKMER’in zemin katında bulunan Down Cafe, 168 m2 kapalı alanda olacak, ayrıca 500 m2 açık oturma alanıyla da engelli bireyler açık havanın keyfini çıkaracak. Ayrıca bu bölümlerde danışma ve yönetim ofislerinin de bulunacağı belirtildi.

  Her alanda faaliyet gösteren DOKMER, çocukların duyu bilgilerine adapte olmasını sağlamak amacıyla, Duyu Bütünleme Odası ve Karanlık odasıyla da Down eğitiminde kullanılmak üzere hizmet verecek.

 Fiziksel becerilere yönelik eğitimler için atölyeler oluşturulan bu proje, eğitim merkezine çocuklarını getiren ebeveynler için de, eğitim verilebilecek şekilde kullanılacaktır. Başkan Mahçiçek, böylece kadın eğitim ve istihdamına yönelik katkı sağlayacaklarını belirtti.

DOKMER’in 1.Katında 2 adet atölye, Müzik dersliği ve Toplantı odası bulunuyor. Çocukların becerilerine göre bu atölyelerde resim, müzik, dans eğitimleri verilecek.

Down sendromlu çocukların sosyal hayatla ilişkilerini güçlendirmek adına hayata geçirilen Kafe kısmında ise, Down Sendromlu çocuklar, aileleri ve engelli bireylere yönelik; servis, hazırlık, kasa, paketleme alanlarında farklı iş bölümleri oluşturulacak.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “ bu tesis, down sendromlular, engelliler ve kadınlar için eğitim ve istihdam sağlayarak, Kahramanmaraş’ın bu konudaki ihtiyaçlarının belirli bir çoğunluğunu karşılayabilecek kapasitededir.  Evlerine kapanan ve hayata küsmüş olarak yaşam süren Down sendromlu çocuklara bu vesile ile el uzatacak ve onları hayata kazandıracağız” dedi.

ONİKİŞUBAT’TA ENGELSİZ YAŞAM RPOJESİ

“KIYAM”

KISA SÜRELİ ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nden engelleri aşacak kapsamlı bir proje geliyor. Bakıma muhtaç engelli bireylerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak KIYAM(Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi) Kahramanmaraş’ta inşa ediliyor. Yaşam Merkezi, engelli bireyler için sağlık ve rehabilitasyon, eğitim, kültür, sosyal aktiviteler gibi bir çok hizmeti bir arada vermeyi hedefliyor.

Yeşillikler içerisinde tabiatla iç içe 7867 M²’lik açık alanda geniş bahçesiyle ve 1776 M² kapalı alanı ile faaliyete gireceği belirtilen KIYAM projesinin Bodrum katında;

Bay ve bayan personel odaları, Bay bayan mescit, duyu bütünleme odası, kör oda, depo, elektrik odası, asansör odasının yanı sıra muhtelif gıda ürünlerinin özenle saklanıp uygun koşullarda tüketilmesi için, gıda depoları ve soğuk hava depoları bulunacak.

Projenin zemin katında ise; Revir, doktor odası, giriş bekleme odası, bireysel görüşme odası kuaför, berber, mutfak ve yemekhane bulunuyor.

Çok amaçlı olarak inşa edilen binanın 1.katında, engelli bireylerin kullanımına uygun tasarlanan; Dinamik egzersiz odası, Fizik tedavi odası, Fuaye, Çok amaçlı Konferans salonu bulunuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, son derece özenle hazırlanmış yaşam merkezi ile bireylerin güvenliğini ön planda tutacaklarını, bahçe teli ile izole edilecek bina çevresi ve bina içi gibi tüm alanların kapalı devre güvenlik sistemiyle, intizamlı bir şekilde donatılacağını belirtti.

Mahçiçek, engelli vatandaşların kısa süreli bakımlarının yapılacağı, eğitimler verileceği KIYAM projesinde, onların sosyal hayata kaynaşmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

Ayrıca bu alanda engelli Bireylerin, ek hastalıkları, engelli gruplar ve ihtiyaçları göz önüne alınarak, yemekleri dikkatli bir şekilde hazırlanacak, eğitimleri ise merkezde bulunan hobi odalarında düzenlenecek.

Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezinde tasarlanan hobi odalarında engelli bireyler farklı uğraşlar edinirken, çok amaçlı salonlarda, spor sahalarında pek çok aktivite ile engellerini yıkarak sağlıklı ruh haline ulaşmaları hedefleniyor. Ayrıca fizik tedavi birimlerinde ki hizmetle engelli bireylerin kendilerini daha iyi hissedecekleri belirtiliyor.

Engelli bireylere her türlü kolaylığı sağlayan Onikişubat Belediyesi, kuaför ve berber, konaklama, yeme-içme, yatakhane ve yemekhane gibi hizmetleriyle bütün ihtiyaçlarını karşılayacak.

7897 M²’lik açık alanda, doğal yaşamı engelli bireylerin ayaklarına getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu merkezde sera ve kümes mekânları, açık dinlenme yerleri, kamelyalar gibi açık alanlara yer verirken, spor komplekslerine yönelik spor sahaları, açık fitness grupları, yürüyüş yolları ve bireylerin sosyalleşmesine yardımcı olacak, verimli vakit geçirmelerine ve hayata pozitif yönde bakmalarını sağlayacak bir hizmet alanı hedeflediklerini belirtti.

Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi ile zihinsel, bedensel ve ruhsal engel grupları kapsamında bakıma muhtaç olan vatandaşların yaş ve cinsiyet durumlarını dikkate alan Onikişubat Belediyesi, 0-12 yaş, 13-18 yaş, 19 ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere, bireyleri yaşam merkezine kabul edeceğini bildirdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı açıklamada “Bakıma muhtaç her engelli bireyin KIYAM ile topluma kaynaşmasını, sosyalleşmesini, çekinmeden ve korkmadan hayata bir adım daha atmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Yakın zamanda hizmete açılacak olan ‘Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi’ tüm engellere meydan okuyup Kahramanmaraş’ta engelli bireylerin yeni yaşam alanı olacak.

“DEV PROJE KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR”

Onikişubat Belediyesi eğitime yatırım, insana yatırım anlayışıyla yola çıkarak,

Milyonlara imza atmaya devam ediyor.

 

İmza attığı her projede büyük ses getiren Onikişubat Belediyesi’nin model projelerinden biri olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi devam ettiği dört yıl süresince eğitime ve öğrencilerin kitap okumasına ciddi oranda katkı sağladı.

Her yıl Onikişubat Belediyesi tarafından 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında toplamda 153.500 kitap basımı gerçekleştirildi.

Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, 88.000 kişi sayısı ile hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara katılım sağladı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800.000 okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşıldı.

Kahramanmaraş Bil“1 MİLYON 660 BİN OKUMA ELDE EDİLDİ”

giyle Buluşuyor projesine adım atıldığı günden bu yana toplamda 1,5 milyon okuma hedefi belirleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belirlediği başarı hedefini aşarak 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaştı. Hem eğitime katkı sağlayıp, başarı elde ettikleri için, hem de belirledikleri hedefin üzerinde bir rakam elde ettikleri için mutluluğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, “en önemlisi de gönüllerde yer edinmek, geleceğimizi kurtaracak nesillerimize bir nebzede olsa fayda sağlamak” dedi.

Projenin ilk sınavına katılan 88.000 öğrenci içinden tüm soruları doğru cevaplayan 3605 öğrenci final sınavına girmeye hak kazandı.

Final sınavında dereceye giren öğrenciler için Ödül Töreni düzenlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere 9 adet tam, 9 adet yarım, 9 adet çeyrek olmak üzere toplamda 36 altın ödülü verilirken, yarışma süresince öğrencilere destek veren danışman öğretmenlere de 27 adet yarım altın verildi. Ayrıca finale girmeye hak kazanıp, derece alamamış öğrencilere de toplamda 25 adet mansiyon ödülü verildi. Yarış süresince yarışmayı takip eden komisyon üyelerine de 20 adet ödül verilirken, tüm öğrencilere katılım belgesi de verildi.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ EĞİTİME 50 MİLYON YATIRIM YAPTI

Onikişubat Belediyesi’nin kırsal ve merkez dâhil olmak üzere hizmet veren Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim-öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti 50 Milyon ’dur.

TÜRKİYE’NİN KESİNTİSİZ EN UZUN “BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU” ONİKİŞUBAT’TA

Kahramanmaraş’a ilkleri kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesiyle özellikle çocukların gönlüne taht kurdu.

Kent halkının özellikle hafta sonları ve tatillerini değerlendirebileceği bir yandan da sağlıklı yaşam hedefleri çerçevesinde, ailece spor yapmalarına ve gelecek nesillerinde sporla iç içe olmalarına imkân sağlamak amacıyla hayata geçirilen Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Onikişubat Belediyesi ekipleri tarafından yoğun mesai ve emek harcanarak 6-7 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde vatandaşın hizmetine açıldı.

Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda bir ihtiyaç ve eksiklik olarak görülecek bu proje ile bölgeye ve şehre büyük katkı sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu projenin amacının bireyleri hem verimli zaman geçirmeye hem de spora teşvik etmek olduğunu belirtti.

 Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda, 9 km kesintisiz yol boyunca; 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı, 240 araçlık otopark,1976 m²  model uçak pisti alanı olup, 560 m²’lik ise kafeterya bulunuyor.

720 adet bisiklet bulunan sosyal tesisinde, 130 annenin bebeği ile birlikte binebileceği konforlu bisikletler, 2, 4 ve 6 kişilik bisikletlerle ailelerinde beraberce binebileceği özel olarak tasarlanan “3 Teker Kargo, 4 Teker 4 Kişilik GoKart, 4 Teker 1 Kişilik GoKart, 4 Teker 2 Kişilik GoKart, 3 Teker Mekanik, 3 Teker Tek Çocuk Pusetli Mekanik,3 Teker Mekanik Uzun Yol, 4 Teker 4 Koltuk Mekanik Velomobil, Şehir Konsepti, Tandem bisikletler bulunuyor. Bu alan aynı anda Bin kişinin çok rahat yürüyüş yapabileceği, 3 Bin kişinin de hem yürüyüş hem de bisiklete binebileceği ciddi bir alan ve parkurdan oluşuyor.

 Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin kesintisiz en uzun Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, açılışı gerçekleştirildiği günden itibaren, günün her saatinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı sosyal tesislerinde, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yoğunlukta olmak üzere 37 bin üye bulunurken, tüm tesislerden bugüne kadar toplamda 210.402 kez hizmet alındığı belirtildi.

MAHÇİÇEK ONİKİŞUBAT’IN SPOR ALT YAPISINI İNŞA EDİYOR

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile bugüne kadar birçok başarılı projeyi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, spor faaliyetleri alanında yaptığı çalışmalarla hizmeti vatandaşın ayağına getiriyor.

Kırsal da dâhil olmak üzere hemen hemen her mahallesinde bir spor kompleksi yapma gayreti içerisinde olan Onikişubat Belediyesi, tesislerinin bulunduğu mahallelerde insanları hem sağlıklı yaşama hem de sosyalleşmeye yönlendiriyor.

Donanımlı, estetik ve çok yönlü olmasıyla dikkat çeken spor kompleksleri, komşuluk ve iletişim kavramına da katkı sağlayarak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor.

Onikişubat Belediyesi’nin Piri Reis ve Şehit Abdullah Çavuş mahallelerinde inşa ettiği yüzme havuzları, her kesime uygun koşullarda spor yapabilme imkânı sunuyor.

Öte yandan şuan da inşası devam eden Haydarbey Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Cumhuriyet Yüzme Havuzu da modern yapısı ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin 2 konsepti bir arada sunduğu Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evleri orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda hizmet vermektedir.

MAHÇİÇEK “ HİSSEDİLEN EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu alanlarda yüzme bilmeyenlere de yılın on iki ayı uzman hocalar tarafından yüzme eğitimi verdiklerini ve kendilerini geliştirme imkânını sunduklarını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“ Tesislerimizde yüzme havuzları haricinde vatandaşlarımız fitness ekipmanlarımızdan da faydalanabilir. Bizim amacımız uygun koşullarda her alanda faaliyet gösterip, eğitim, sosyal ve kültürel açıdan hissedilen eksikliği gidermek.”

 “SPOR SALONU” MAHÇİÇEK “GELECEK NESİLLER ONİKİŞUBAT’TA BULUŞACAK”

Onikişubat Belediyesi hayata geçirdiği Hürriyet Spor Salonu ile gelecek nesillere çağdaş ve güvenli şartlarda spor yapabilme imkânı sunuyor. FIBA ve FIVB standartlarına uygun inşa edilmiş olan spor salonunda;  basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness salonu da bulunuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek nesillerin bir araya geleceği bu tesiste resmi müsabakaların da yapılabileceğini ve seyirci tribünüyle kentte önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.

“MAHALLE KÜLTÜRÜ HALI SAHALAR İLE AYAKTA KALACAK”

Onikişubat Belediyesi mahalle kültürünü ayakta tutmak için 3 tanesi beldeden dönüşen mahalleye, 3 tanesi de köyden dönüşen mahalleye halı sahalar yaptı.

Ayrıca 2 tane okul bahçesi içerisine ve 4 tane de park alanlarında olmak üzere tam 12 halı saha yaparak gelecek nesillerin hizmetine sundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mahalleler arasında bir köprü kurmak istediğini, nesillerin aktiviteler yaparak, iletişim halinde kalmaları gerektiğini belirtti.

Başkan Mahçiçek “Biz istiyoruz ki, çocuklarımız eski zamanlarda olduğu spor faaliyetlerinde bir araya gelerek, kendi mahalle takımlarını oluştursun. Çünkü biz bu spor komplekslerini bilerek mahallelere inşa ettik. Çocuklarımız burada bir yandan spor yaparken, bir yandan da sosyal sorumluluk duygularını, bireyler ve gruplar halinde hareket etme yeteneğini geliştirecek ve mahalle kültürü duygusunu benimseyecekler” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol