banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ‘ÇİÇEK ÇOCUKLAR’ İÇİN YAŞAM MERKEZİ KURUYOR
 Onikişubat Belediyesi Kahramanmaraş’ta bir ilki daha hayata geçiriyor. Aileleri tarafından “Çiçek Çocuklar” olarak isimlendirilen Down Sendromlu çocuklar, Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Sosyal Yaşam Merkezi’ne kavuşturuluyor.

Onikişubat Belediyesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) sunulan proje, Destek Programından faydalanmaya uygun görüldü. Yapılan incelemelerin ardından 27 Ocak’ta Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt ve DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı arasında sözleşme imzalanarak, sosyal yaşam merkezi için ilk adım atıldı.  

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Merkezin, down sendromlu çocukların daha iyi eğitim almaları ve sosyal yaşama adapte olmaları için önem taşıyacağını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu: “Proje kapsamında, Down Sendromlu bireylerin iyi ve doğru eğitim almaları, öğrenme yeterliliklerinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bunlar için de ihtiyaç duyulan fiziksel mekanların tasarım çalışmalarına başladık. Bu çalışmaları yaparken de uzmanlardan faydalanacağız. Kentimiz, hatta bölgemiz için de bir ilk olacak bir proje. Ben bu merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, projemize onay veren DOĞAKA’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol