banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 365 GÜN SİZLERİN YANINDA”
 İlk olarak Müftülük Meydanı’nda toplanan engelli vatandaşlar, engelli derneklerinin yöneticileri ve kamu kurumu temsilcileri, kortej halinde valiliğe yürüdü.

Buradaki programın ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından, engelliler ve aileleri onuruna Hünkar Tesisleri’nde yemek verildi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ve Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Büyükdereli ve engelli ailelerinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Program boyunca engelli vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Güvençer ve Başkan Mahçiçek ise konuklarla sohbet edip, problemlerini dinledi. Devletin güler yüzünü engellilerin yüreğinde hissettiren Güvençer ve Mahçiçek, sık sık notlar alıp iletilen taleplerin yerine getirilmesi için gayret edeceklerini ifade ettiler.

Programda konuşan Mahçiçek, 1992 yılından itibaren 3 Aralığın Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını anımsattı. Türkiye’de AK Parti Hükümetleri ile de devletin bu vatandaşlarına ulaştırdığı hizmetlerin katlanarak arttığına dikkat çeken Mahçiçek, şöyle konuştu:


“Örneğin engellilerimizin kamuda çalışmaları için çok ciddi gayretler var. Bu bağlamda hükümetimizi yürekten kutluyorum. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak yeni bir belediyeyiz. 8 aylık bir geçmişimiz var. Bu sekiz aylık dönemde engelli kardeşlerimiz için imkanlarımız ölçüşünde sizlere hizmet etmek için gayret ettik. İlk iş belediyemizin girişine engelli asansörü koyarak, sizlerin bizlere daha rahat ulaşımını sağladık. Bunun yanında Belediyemizin Sosyal İşler Müdürlüğü ve Belediye Meclisimizin Sosyal Hizmetler Komisyonu çok güzel hizmetler yaptı. İşte bu çalışmaların bir ürünü olarak da bugün sizlerle bizleri bir araya geldik. Ben onlara teşekkür ediyorum. İnşallah Onikişubat Belediyesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve anlamlı bir hale getirmek için gayret edeceğiz. Daha güzel programlar yapacağız. Bugün burada da soframızı ekmeğimizi paylaşalım istedik. Bizlerle beraber olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde bizlerle beraber olan başta sayın valimiz olmak üzere tüm kamu yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”


“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Törende konuşan Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ise her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Anteplioğlu, şunları kaydetti:

“Şu kapının dışına sağlam çıkacağımıza dair bir senedimiz yok. Buradaki misafirlerimizden bir kısmı doğuştan engelli ve bir kısmı da daha sonradan engelli hale geldi. Ama içinde bulunduğumuz durumu şükrederek karşılamak gerekiyor. Burada kardeşlerimizle birlikte olurken bazı sıkıntılarını da dile getiriyorlar. Bizler kamunun yöneticileri olarak sizlerin her zaman yanındayız. Bizim görevimiz sizlerin daha rahat bir hayat sürmesi için önünüzdeki engelleri kaldırmak gerekli desteği sağlamak. Başta valimiz olmak üzere, kaymakamlarımız, belediyelerimiz tüm kamu kurumlarında fiziki engelleri kaldırmak için çalışıyorlar. Sizlerin bu kurumlara daha rahat girmeniz için daha rahat iletişim kurmanız için çalışıyorlar. Hükümetimiz de devletimiz de tüm okullarda ve kamu binalarında sizler için engelleri kaldırıyor ve zorunluluk getiriyor. Biz de her zaman sizlerin yanındayız. Sizleri saygıyla selamlıyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.”

İl Müftüsü Muhammed Gevher’in yaptırdığı duanın ardından Vali Güvençer, Başkan Mahçiçek ve diğer protokol üyeleri engelli vatandaşlar için alınan 7 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim etti. 














Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol