Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLARIM”
 Demokrasilerin en önemli unsurlarından birinin basın olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasa'nın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nde, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Medya mensuplarımız, yükselen Türkiye vizyonuna katkı sağlayan, şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunan araştırmaları, haberleri ile önemli bir meslek icra etmekteler. Gazetecilerimiz, bilgi çağında sosyal sorumluluk odaklı haberleriyle şehrin gelişmesini sağlamaktadırlar. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en uygun biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabaları takdir ediyoruz.

Demokratik ve şeffaf bir toplum olmanın en öncelikli şartlarından biri, kamuoyu yararına olacak tüm enformasyonun sağlanması, halkın doğru, yanlı olmayan haber akışıyla bilgilendirilmesi, Teknolojideki hızlı gelişme ile gazeteler ve televizyonlarla birlikte internet medyası da enformasyonun en önemli ayaklarından biri olmuştur. İnternet medyasının hızıyla da kamuoyunun bilgilenme oranı artmış fakat aynı hızda bilgi kirliliği oranı da artmıştır. Sorumlu gazetecilerimizin görevi bilgi kirliliği arasından en doğru olanı araştırıp halka sunmaktır. Medya çalışanlarımızın, mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizde demokrasinin en önemli göstergesi farklı görüş ve yorumlarla basın mensuplarımızın kamuoyunu bilgilendirme özgürlüğüne sahip olmalarıdır. Böylelikle toplumsal bilinci artıran haberleri sunabiliyorlar. Gazeteciler, kamu yararını her zaman ön planda tutarak yaptıkları haberlerle toplumdaki tüm görüşlerin sesi olurlar.

Medya çalışanları tüm önemli olaylarda vatandaşlarımızın yardımına koşan kişilerdir. Gazetecilerimiz, habercilik sorumluluğu ile birlikte sosyal sorumluluğu da ön planda tutarlar. Gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik atılan adımlar artmalıdır. Bu iyileştirmeler ulusal ve yerel medyamızın gelişimi açısından da önemli bir rol oynamaktadır. Yerel medya bir şehrin güncelini ve tarihini yaşatır, şehrin en önemli işleyen dinamiklerinden birisidir. Etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm değerli yerel medya mensubu arkadaşlarımızın ve tüm medya mensuplarımızın ‘10 Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol