banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

OKAY, GAZETECİLERLE  SAHURDA  BULUŞTU
 Farklı etkinliklerle ve hizmetlerle adını sıkça duyuran Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yine farklı bir programa imza atarak Kahramanmaraş'ta görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcileriyle sahur programında buluştu. Geride kalan 15 aylık süreçte yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlatan Başkan Okay, Dulkadiroğlu'nun yaşanılabilir bir ilçe olduğunu anlattı.


Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Okay, "Değerli basın mensuplarıyla bir klasik haline gelen iftar programlarında buluşmak yerine, daha uzun süren ve anlamlı olacağına da inandığımız sahur programında bir araya gelmeyi uygun gördük" diyerek söze başladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet programının sahurun da bereketiyle daha verimli hale geldiğini kaydeden Başkan Okay, " Bugünlerde hepimizin zaman problemi de var. Bu sahur programı zaman problemini de ortadan kaldırmış oluyor. Bu anlamlı programa katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ortaya koydukları hizmetleri bir bir anlatan Başkan Okay, ilk olarak daha önce de dile getirdikleri asfalt, kilit parke ve diğer alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını kaydetti. Bu süreçte ilçenin kaderini değiştirecek en önemli projelerden biri olan kamu külliyesi projesini de son aşamaya getirdiklerini ifade eden Başkan Okay, tüm icatlarını ve projelerini şu satır başları altında anlattı:  

BÖLGEMİZİN KANAYAN YARALARINI SARDIK

"Yaklaşık 15 aydır Dulkadiroğlu Belediyesini yönetmekteyiz. Değerli basın mensupları da yapmış olduğumuz tüm icraatların vatandaşlara duyurulması noktasında bizlerle birlikte mesai harcıyor. 15 aylık hizmet süremiz içerisinde öngördüğümüz hizmetlerin bir çoğunu yaptık. Kendi bölgemizde eksikliği hissedilen ve klasik belediyecilik anlayışıyla yapılması çok da mümkün olmayan bazı hizmetlerin büyükşehir yapılanmasıyla yapılacağını sizlerle de paylaşmıştık. Bizlerde kuruluşumuzun hemen ardından hemen işe koyulduk ve bu hizmetleri yerine
getirdik. Geçen yazı ihale sürecinin uzunluğundan ve kuruluş işlemleri nedeniyle istediğimiz verimlilikte tamamlayamadık. Ancak buna rağmen bölgemizin kanayan yaralarına çare olmayı başardık. Geçtiğimiz kış aylarını çok iyi değerlendirdik. Bu yaz dönemini de aynı şekilde değerlendireceğiz."

KİLİT PARKEDE 1 MİLYON METRE KAREYİ AŞTIK

"Uzun yıllar siyaset yapmamızın verdiği bir avantajla bölgemizi çok iyi tanıyorduk. Kimin nerede ne problemi olduğunu, nerede ne eksiklik olduğunu çok iyi biliyorduk. Bu durum da bize bir çok konuda olduğu gibi avantaj sağladı. Bu bilgilerimizi icraata dökerek faaliyetimizi sürdürdük. Bizim bölgemizdeki sorunlarımız güncel sorunlardır. Bir çok noktada çok ciddi alt yapı sorunları mevcuttu. Bunların bizim nezrimizde de önceliği vardı. İlk olarak da bu sorunları çözmek için adım atık ve vatandaşımızın ayağını çamurdan keseceğimizi taahhüt ettik. Yaklaşık 7-8 ay bizim en yoğun çalıştığımız hizmet alanı kilit parke oldu. Kilit parkede 1 milyon metre kareyi aştık. 300-400 bin metre kare daha kilit parke ihtiyacımız var. Bu rakamlara da ulaştığımız zaman kilit parke konusu bizim gündemimizden düşecek. Özellikle kırsal alanlarda kilit parkeye yoğun bir talep vardı. Bu talebi yerine getirdiğimizi sizinle paylaşmak istiyorum."

ASFALT SORUNUNU 1 MİLYON METRE KARE HEDEFİYLE ÇÖZÜYORUZ

"Asfaltla ilgili de çok ciddi sorunlarımız vardı. Kuruluşumuzun üçüncü ayında asfalt dökmeye başladık. Geçen yıl Haziran ayında kendi asfalt plentimizde ürettiğimiz asfaltı dökmeye başladık. Bu yıl da hem kendi asfalt plentimizde ürettiğimiz aylık 10 bin tonla, müteahhit'e ihale ettiğimiz aylık 80 bin tonla yaz sonuna kadar 1 milyon metre kare asfaltı bölgemize dökmeyi hedefliyoruz. Son 45 günde yaklaşık 250 bin metre kareye ulaşmış durumdayız. İnşallah bu yaz sonuna kadar bu rakamı 1 milyon metre kareye ulaştıracağız. Bu hedefe de ulaştığımız takdirde Dulkadiroğlu bölgesinin asfaltla ilgili de sorunu tamamen çözüme kavuşmuş olacak."

DULKADİROĞLU'NU DEĞİŞTİRDİK VE DÖNÜŞTÜRDÜK

"Dulkadiroğlu'nu değiştireceğimizi ve dönüştüreceğimizi söylemiştik. Değişimin de 3-5 ay içerisinde vatandaş tarafından hissedileceğini ifade ettik. Dulkadiroğlu'nda dolaştığımız takdirde bu bölgede bir değişimin ve dönüşümün olduğunu hissediyorsunuz. Bu yaz sonu itibariyle de vatandaşlarımız bu değişimi daha iyi hissedecektir."

TÜRKİYE'NİN İLK KAMU KÜLLİYESİ DULKADİROĞLU'NDA YÜKSELECEK

"Şehirlerin doğuya doğru da büyüye bileceğini şartları iyileştirerek göstereceğimizi ifade etmiştik. Bunun için de ilk adım olarak yeni bir belediye olmamızın da verdiği bir avantajla kamu külliyesini kendi bölgemizin gelişmesini istediğimiz noktasına kurarak yapmayı hedeflemiştik. Belediye binamızda dahil olmak üzere tüm kamu kuruluşlarını bölgemizde bir araya getirerek kalkınma ve gelişmede önemli bir adım atacağımızı taahhüt etmiştik. Çok şükür bu konuda işimiz rast gitti ve alanı belediyemize herhangi bir maddi yükümlülük getirmeden imar uygulamalarıyla kazandırmış durumdayız. Tüm kurumlar proje çalışıyor. Kaymakamlık ve belediye binamız için de gerekli projeler yapılıyor. Projelerimiz Selçuklu, Dulkadiroğlu ve Osmanlı mimarisini yansıtan görünümde olacak. Türkiye'nin ilk kamu külliyesini burada yapmak bize nasip olacak. Yıl başı gibi projeyi ihale etmeyi hedefliyoruz. İki yıl içerisinde de binamızın tamamlanacağını öngörüyoruz."

Başkan Okay, konuşmasının ardından programa yoğun ilgi gösteren basın mensuplarına bir kez daha teşekkür etti. Sohbet gazetecilerin Başkan Okay'a yönelttiği sorularla devam etti. 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol