banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ BORAHAN GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

 MUHTARDAN BÜYÜK İTİRAF!
 TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve diğer ilgililerin bulunduğu heyet Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme ve asfalt çalışmalarının yapıldığı Sarıçukur-Maksutlu-Çobanlı Grup Yolu’nda incelemelerde bulundu.

Onikişubat İlçesi Maksutlu Mahallesi’nde mahalle muhtarı İbrahim Yalçın ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Komisyon Başkanı Güvenç ve Başkan Erkoç, mahalle sakinleri ile bir süre sohbet ederek sorunları dinlediler.

 

Sohbet sırasında Maksutlu Mahallesi’ne yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür eden Maksutlu Muhtarı İbrahim Yalçın: “Sayın Komisyon Başkanım, Maksutlu Mahallemiz Fatih Mehmet Erkoç Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla Cumhuriyet tarihimizin en büyük hizmetlerini almıştır. Biraz önce geldiğiniz yol daha öncesi çok dardı ve iki araç yan yana çok zor geçerdi. Büyükşehir Belediyemiz bu yolda hem genişletme ve de sıcak asfalt kaplama çalışmalarını yapıyor. Sizinde gördüğünüz gibi 3-4 araç yan yana rahatlıkla gidip gelebilecek bir hale getiriliyor. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

BERTİZ’DE ONALTI MAHALLE  VAR!

 

Muhtar İbrahim Yalçın’ın duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde görmek, incelemek maksadıyla milletvekili İmran Kılıç ile birlikte Mahksutlu’ya geldiklerini ifade ederek: “Bugün burada Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları yerinde gördük ve inceledik. Bertiz bölgemizde 16 mahallemiz mevcut. Bertiz bölgemiz Kahramanmaraş merkezin kalbidir. Yapılan çalışmalardan fazlasıyla memnun olduk ve gurur duyduk. Neden gurur duyduk? Türkiye Cumhuriyeti bu sıcak asfaltı 10 yıl öncesine kadar devlet yolu olarak yapamıyordu. Biz iktidara geldiğimizde şehirler arası bölünmüş yolları bile satih kaplama olarak yapmaya başlamıştık. O günün şartlarına göre Türkiye Cumhuriyeti bölünmüş yolları sıcak asfalt yapabilecek kapasitede değildi. Otobanlar felan çok istisnai yatırımlardı. Ama bugün görüyoruz ki mahallelerimizin grup yolları sıcak asfalt kaplama yapılıyor. Bununla ben gurur duydum. Pazar günü olmasına rağmen gördüğünüz gibi ekipler çalışıyordu. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Meclis üyelerimize Fen İşlerimize ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

BERTİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Kahramanmaraş’ın meyve deposu olan Bertiz’in Kahramanmaraş için çok önemli bir yer olduğuna işaret eden Başkan Erkoç ise: “Bertiz Bölgemiz bizim için çok önemli. Çünkü Bertiz bölgemiz Kahramanmaraş’ımızın adeta meyve deposu. Burada kullanılmakta olan yol 40-50 yıl öncesinde yapılmış. Biz Köydes kapsamında bir kere satih kaplama yapmıştık ama şu anda ülkemizin zenginleşmesi ile bugün bu yolumuzu sıcak asfaltla kaplıyoruz. Şu anda hem yol genişletme hem de sıcak asfalt kaplama çalışmaları ile yolumuzun standartını yükseltiyoruz. Bu yolumuzu 16 mahallemiz kullanacak. Bunun haricinde bu yol yazın çok daha işlek hale gelmektedir. Çünkü yazın bu yolu kullanan nüfus daha da artmaktadır.  Bağ ve bahçe sahiplerimizin de yazın bu yolu kullandığını düşünürsek genişletme ve sıcak asfalt kaplama yapılmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak hem grup yollarımızda hem de şehir merkezimizde kavşaklar, bulvarlar yapıyoruz. İnşallah 2017 yılı sonuna kadar bu sıkıntılarımızı tamamen çözeceğiz. Bazı vatandaşlarımız kendi bölgeleri için çalışmaların ne zaman başlayacağını merak ediyor. İş mevsimi başlar başlamaz baharla birlikte gidemediğimiz bölgelerimize de giderek oradaki sorunları da gidereceğiz. Ben Bertiz halkına müteşekkirim. Her zaman bizlere destek oldular. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kış aylarının çetin geçtiği zamanlarda kapanan Bertiz yoluna alternatif olarak kullanılan yolda genişletme, yol bakım ve onarım çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Sarıçukur, Maksutlu, Çobanlı, Budaklı, Çatmayayla, Baydemirli, Boyalı, Karamanlı, Kemallı, Kılağlı, Kocasakal, Hacıeyüplü, Bahçeli, Başdervişli ve Yeniyapan Mahallelerinin yol sıkıntısını gideriyor.

Toplamda 30 kilometrelik olan bu yol da genişletme ve bakım çalışmaları yapılırken yaklaşık 20 kilometrelik bölümde de sıcak asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı ve diğer bölgelerde de devam ediyor.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol