banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ESHAB-I KEHF’TE
 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından organize edilen ve 21 Şubat - 23 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin tüm fakültelerinin dâhil olacağı Afşin Eshab-ı Kehf gezisinin ikinci kafilesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri oldu.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Kaya’nın eşlik ettiği 30 kişiden oluşan öğrenci grubu, rehber eşliğinde 7 Mart 2014 Cuma günü Eshab-ı Kehf külliyesini gezdi. Eshab-ı Kehf hakkında bilgiler veren rehbere öğrencilerden çeşitli sorular geldi. Özellikle birçok şehirde Eshab-ı Kehf mağaraları olduğu hakkında sorulan soruya rehber; “İddialar her zaman oldu ve olacakta bunlar önemli değil çünkü bu iddialarla ilgili olarak Üniversitelerden bir komisyon kuruldu ve gerçek Eshab-ı Kehf’in burası olduğu bu komisyonca kabul edildi, aslına bakarsanız Eshab-ı Kehf mağarasının nerede olduğundan ziyade olayın ruhunu anlamak daha önemli” diyerek mağara arkadaşlarının başından geçen olayları Kur’an-ı Kerim’de verilen ayetler eşliğinde anlatı.



Gezi ile ilgili bir açıklama yapan Doç.Dr. Ahmet Kaya ise Oryantasyon amaçlı bu tür etkinliklerin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine yeni gelen öğrenciler için çok önemli olduğunu dile getirerek; “Kahramanmaraş’ın görülmeye değer yerlerinin başında olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerini barındıran büyüleyici bir mekân. Eshab-ı Kehf hadisesi hem Hakka inanan genç arkadaşların haksızlık karşısındaki onurlu duruşunu hem de ölümden sonra tekrar dirilmenin mutlak varlığını bizlere hatırlatmaktadır. Bu yüzden Eshab-ı Kehf Külliyesi maddi ve manevi hayatımız için önemli bir atmosfer barındırdığı gibi inanç turizmi içinde çok iyi bir cazibe merkezi olacak çapta bir yer” dedi. 

Mağara arkadaşları ve Eshab-ı Kehf külliyesi hakkında anlatılanlardan çok etkilendikleri gözlenen öğrenciler ise kendilerine bu fırsatı veren KSÜ yönetimine, kendilerine eşlik eden Doç.Dr. Ahmet Kaya’ya ve kendilerine bilgi veren rehbere teşekkür ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğle yemeğini Afşin Meslek Yüksek Okulunda yiyen öğrenciler keyifli bir şekilde Kahramanmaraş’a döndüler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol