banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

MÜHENDİS ADAYLARINA ÖNERİLER
 Savaşkan, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın da katılımı ile Gaziantep Üniversitesi’nde “İntörn Mühendis” adaylarına yönelik eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, Gıda, Tekstil, Fizik, Endüstri, Makina, Elektrik ve İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencilerine, iş hayatı konusunda önerilerde bulundu.

 

Öğrencilerin diplomaları aldıktan sonra unvan planları yaptığını belirten Savaşkan, “Önemli olan yetkinlik planı yapabilmek. İş başvurusu yapan mühendislere ‘ne olmak istiyorsun’ diye sorduğumda, CEO olmak istediklerini söylüyorlar. Bu yanıta çok şaşırıyorum” dedi.

 

“EĞİTİMLERİMİZ KALİTELİ VE DÜZGÜN”

 

Türkiye’de üniversite eğitiminin çok kaliteli ve düzgün olduğunu kaydeden Savaşkan, Nasıl oluyor da bizimle aynı düzeyde dahi eğitim alamayan ülkelerin ürettiği makinelerini kullanıyoruz” diye sordu.

 

Kendisinin 53 yaşında olmasına rağmen Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenci olduğuna vurgu yapan Savaşkan, şöyle devam etti:

 

“Üniversiteniz öğrencisiyim. Doktora yapıyorum, öğretim üyesi mi olacağım? Hayır. Ama olay öğrenmek ve paylaşmaktır. Hayat hem çok kolay hem de çok zor. Metalurji mühendisiyim, Süper Film’in genel müdürüyüm. Başarılı olmak için çaba gösterin. Sanayiden en az bir kişi ile arkadaşlık, dostluk kurun. Bu komşunuz veya akrabanız olabilir. Hiç olmazsa ayda bir gün görüşün.

 

Benim ekibim burada sizlerle ayda bir gün sohbet etmeye hazır. Ben de hazırım. Onlar yoğun olduğu için ayda bir kişi ile kahve içip deneyimlerini paylaşabilirler. Ben 5 kişi ile görüşebilirim. Öğrencilik ne aldığını ne verdiğini bilmektir. Önemli olan hissetmemiz. Biri Türkiye’de, 4’ü yurtdışında olmak üzere 5 masterim var. Var ama eğer onun arkasını dolduramıyorsanız bir işe yaramaz. Okulda-sanayide, gördüklerinizi birleştirin. Okul başka, iş başka demeyin sakın. İkisi de bir bütün.”

 

SOSYALLEŞİN

Öğrencilere, çalışma hayatına atıldıklarında işyeri arkadaşları ile iş dışında sosyalleşmelerini öneren Savaşkan, “Çünkü onların, şirkete senin ne katabileceğini görebilmesi lazım” diye konuştu.

 

“Mühendislik okuyan arkadaşlara her zaman soruyorum; mühendis misin, yoksa mühendis diploman mı var diye. Önemli olan bu bölümü okuyorsanız mühendis olabilmektir” diyen Savaşkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İstediğiniz her şeyi içselleştirin. Bu gün olmazsa bir gün muhakkak olur. Etrafınızdaki insanlara sahip çıkın. Bizlere yaşanacak ülke lazım. Bu da sizlerin paylaşımlarınız ve düşünceleriz ile olur. Ne olmak istiyorsan al kurslarını yap planını, olmamak için bir neden yok. Her şeyin cevabı kişinin kendisindedir. İş için geliyorlar, anlatmaya başlıyorlar. ‘Şurada okudum. Şunu yaptım şu şirketlerde çalıştım. Master yaptım. Sertifikalarım var’ gibi bir süre şeyler anlatıyorlar.

 

Ama önemli olanı söylemiyorlar. Bize ne katabileceğini anlatmıyorlar. Gittiğiniz yerlere ne katabileceğinizi anlatmalısınız. Yeni mühendisler ilk yıllarında vardiyalı çalışmadan kaçmamalı. Usta ve işçilerin üzerinde etki yaratıp kendini göstermelidirler. İşinizi asla küçümsemeyin. Yönetici ve patronu suçlamayın. Sorunu kendinizde arayın. Küsmeyin. Küsecekseniz kendinize küsün. Etik ve yasalara uygun olduğu sürece utanmayın her şeyi sorun. Farklı olun ve fark yaratın.  Biraz özveri, biraz ilgi ve doğru iletişimle mutluluğun ve başarının ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.”

 

Savaşkan, “Olay kâğıt diploma değil. Öğrenmeyi ve değer katmayı sevmek” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Konuşmasından sonra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Savaşkan’a baret ve sedef işlemeli mücevher kutusu hediye etti.

 

GÜLTEKİN SAVAŞKAN

1962 Ordu doğumlu. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nü ikinci olarak bitirdikten sonra, 1984’te YÖK bursu ile ABD’de eğitim hayatına devam etti. Colorado School of Mines’daki MSc programından sonra University of Caliornia – Berkeley’de Elektrikli Arabalar için akü konusunda 4.5 yıl çalıştı (Bu alanda ABD Patenti ve top journallarda 8 makalesi yayınlandı)

 

1991’de ABD’den Avusturalya’ya göç ederek Rio Tinto (Dünyanın en büyük Maden-Metal şirketi) grubunda 8 yıl çalıştı (3 sektör – 5 değişik görev). 1999 yılında Türkiye’ye döndü, 2000 Kasım ayında çalışmaya başladığı SANKO Holding şirketlerinde şimdiye kadar danışman, müdür ve genel müdür olarak görev aldı.

 

Metalurji Mühendisi (Lisans + Türkiye ve Avusturalya’da Yüksek Lisans), Avusturalya ve Türkiye’de 2 MBA, İstatistik (Yüksek Lisans - Avusturalya), Ekonomi (Yüksek Lisans – Avusturalya), Doktora – Gaziantep Zirve Üniversitesi – İşletme (yeterlilik geçildi – tez aşamasında), 6 sigma (Master Black Belt in Lean Six Sigma) – ABD, Yalın Üretim (ABD – Toyota), CMA (Certified Management Accountant – Onaylı Yönetim Muhasebesi) – ABD

 

Hobileri; İnsanı sevmek ve değer yaratmak. Öğrenmeyi ve paylaşmayı sevip ülkesine değer katmak isteyen herkese karşılıksız zaman ayırmak ve destek vermek (Şahsi olarak 2’si akrabası olmak üzere 11 üniversite öğrencisine karşılıksız 12 ay burs)

 

SÜPER FİLM

Gaziantep OSB’de 1993 yılında kurulan Süper Film’de, aynı çatı altında 3 BOPP hattı ile 70.000 ton/yıl, 2 BOPET hattı ile 48.000 ton/yıl, 1 Cast&Bariyer hattı ile 6.000 ton/yıl, 5 metalize makinesi ile 29.000 ton/yıl,  yapışkan bantta 300.000.000 metrekare/yıl kapasiteye sahiptir.

Süper Film, 2015 yılında yapılan ilave kaplama yatırımı ile ürettiği filmlerin yüzde 30‘nu özel kaplama yöntemleriyle katma değerli ürünlere çevirmeye başlamıştır. Kendi AR&GE faaliyetleri kapsamında geliştirilen bu özel uygulamalarla aranan bir marka haline gelmiştir. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol