Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

MÜFTÜ SÜRGEÇ; “CAMİLERİMİZ RAMAZAN’A HAZIR”
 

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Ramazan Ayı’nın bu Çarşamba başlayacak olması nedeniyle bir dizi mesaj yayımladı. Kahramanmaraş’ın merkezi ve bütün ilçelerinde ki, camilerin Ramazan ayına hazır olduğunu belirten Sürgeç, mesajında rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İşte Müftü Sürgeç’in mesajından ana hatlar;

BİRBİRİMİZİ İNCİTMEMEYE ÇALIŞALIM”

Rahmetiyle, merhametiyle ve mağfiretiyle bizleri yaratan ve yaşatan rabbimiz çok önemli bir ayı yine bize bahşetti. Rahmet ayı, mağfiret ayı, Ramazan ayına Çarşamba gününden itibaren girmiş bulunacağız. Ramazan ayı, Kuran-ı Kerimin ifadesiyle arınma ayıdır. İnsanın kendisiyle muhasebe ayıdır. Böyle bir fırsatı rabbim, bize bu ayda verdi. Tabi ramazan ayı ismi kuran da geçen bir aydır. Ramazan aynı zamanda Kuran’ın kendisinde indiği bir aydır. Ramazan bin aydan daha hayırlı olan ve kadir gecesin içerisinde bulunduran bir aydır. Sadece ramazan ayında farz olan oruç tutulur. Yine irtikâba ramazan ayında girilir. Fitre ramazan ayında verilir. Bu şekilde birçok özellikleri olan bir aydır. Ramazan ayı geldiği zaman güzel insanlar daha çok diğer meşgaleleri bir tarafa bırakıp o ayı ibadet ile tahsis ederler. Daha çok kuran üzerinde derinleşmeye, tevekkül etmeye ve tilavet etmeye çalışırlar. Ramazan ayı Kuran üzerine yoğunlaştığımız bir aydır. Zaten ramazanı da ramazan yapan Kuran-ı Kerim’dir. Kuran indiğinden dolayı ramazan ayı kıymetlidir. Dolayısıyla bizlerde bu ayı daha çok kuran-ı Kerim tilavetiyle düşüncesiyle ve tevekkülüyle geçirmeye çalışalım. Ramazan ayı arınma ayıdır. Bu ayda hem kendi iç bünyemize dönerek bir muhasebe yaparak, Hz. Peygamber Efendimizin ifadesiyle “yeryüzünde bulunanlara merhametli olun ki göktekiler de size merhamet etsin” ifadesi ile hareket edip, bütün çevremizi insanlara ve diğer bizim le beraber yaşayan hayvanlara, bitkilere ve çevreye karşı daha merhametli daha dikkatli olmaya çalışalım. Birbirimizi kırmamaya çalışalım. Birbirimizi incitmemeye çalışalım. Ve bu ayda insanı merkez alarak, insanın onurunu daha çok muhafaza ederek koruyalım. Onu incitmeyelim ki, onun sahibi olan Allah’ta bizi incitmesin.

“MUKABELE VE HATİMLİ NAMAZ GELENEĞİ DEVAM EDİYOR”

Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığımız hummalı çalışmalar yapmaktadır. Özellikle camilerimizde mukabeleler devam edecektir. Kahramanmaraş’ımızda Taş mescit, Fatma Hatun ve Keşifefendi Caminde hatimle teravi namazı kılma geleneği devam edecektir. İlçelerimizde Elbistan’da hatimle teravih kılma devam edecektir. Bu yıl ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığımız fitre miktarını 19 TL olarak tespit etti. Tabi kişi kendisini, hayat standardını dikkate alarak bunun üstüne doğru çıkacaktır.

“RAMAZAN AYI ARINMA AYIDIR”

Ramazan ayı dediğim gibi arınma ayıdır. Rabbim bu ayda tertemiz olmayı, arınmayı, durunmayı bizlere nasip ve müyesser eylesin. Bu ay Kuran ayıdır. Kuran ile çok içli dışlı olalım. Sadece kıraat etmeyelim, Kuran-ı Kerim’i tilavet edelim. Kuran’ın içerisinde rabbimiz ne buyuruyorsa, okuduğumuz Kuran-ı Kerimleri anlamaya çalışalım. Çoluğumuzla, çocuğumuzla Kuran üzerinde yoğunlaşalım. Daha çok ibadete ağırlık verelim. Namazlarımızı ve ibadetlerimizi bu ayda çoğaltalım. Özellikle son günde Hz. Peygamberimizin yaptığı, ibadette daha çok derinleştiğini ihmal etmeyelim. Birbirimizi kırmayalım, birbirimize iyi davranalım. Çünkü hepimiz insanız, hepimiz yaratanın en muhteşem eseriyiz. Bu esere karşı dikkatli olalım, saygılı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm insanlık âlemine sonra İslam coğrafyasına, sonra şehrimize, ülkemize, ramazan hayırlara, güzelliklere, huzura, berekete, rahmete ve mağfirete vesile olmasına yüce rabbimden temenni ve niyaz ediyor ve bütün kardeşlerimizin ramazanı şerifini tebrik ediyorum.

“BU YILIN KONUSU İSRAF”

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi Ramazan ayında bazen haram lokmayla ilgili, bazen insan onuruyla ilgili farklı konuları işliyor. Bu sene ise Ramazan ayının konusu israf hakkında, yani tüketim ahlakı konusu işlenecek. Çünkü biz sadece kazançlarımızdan değil, kazançlarımızın yanında tüketimimizden de sorumluyuz, sorguya çekileceğiz. Zira peygamber efendimiz öyle buyuruyor, insan dört şeyin hesabını vermeden bir yerden bir ye ayrılmaz, ayrılmasına müsaade edilmez. Ömrünü nerede geçirdin, gençliğini nerede geçirdin, malını nerede kazandın ve nereye harcadın? Harcamalarımızdan da sorguya çekileceğiz, harcamalarımıza dikkat etmemiz lazım, çünkü Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın sevmediği sınıftan birisi de israf edenlerdir, har vurup harman savuranlardır. İslamiyet para kazanmaya bir standart getirdiği gibi harcamaya da bir standart getirmiştir. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuyu camilerde işleyecektir.

“CAMİLERİN EN GÜZEL SÜSÜ CEMAATTİR”

Geçen hafta İlçe Müftüleri toplantımızı yaptık, ilçe müftüleri toplantımızda Ramazan öncesi hazırlık noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen genelge vardı, bu genelgeyi arkadaşlarımıza bildirdik. En önemli konu camilerimizin temizliği konusu, camilerimiz bütün görevlilerimiz tarafından Ramazan’a, insana, teravihe hazır bir hale getirilecek. Görevlileriyle, temizliğiyle, düzeniyle ve özellikle bayanların yerlerinin tanzim edilmesi noktasında gereken bilgiler görevlilerimize verildi. Namazlar arasında ölçü bakımından herhangi bir ayrım yoktur, bundan dolayı da teravih namazını diğer namazlardan çok farkı yoktur, teravih namazı şu standartlarda kılınacak, hızlı ya da yavaş kılınacak diye bir ayrım da yoktur. Sadece kıraatte biraz daha seri kıraat yapılabilir, ona da hadr deniliyor literatürümüzde, ama namazların diğer rükünlerinde herhangi bir standart dışına çıkmak gibi bir hakkımız yoktur. Görevlilerimizle bütün halkımızın en güzel şekilde ibadetlerini yapabilmeleri konusunda toplantılar yaptık, camilerimiz Ramazan’a hazır, halkımız camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Halkımız 7’den 70’e, bayan-erkek, genç-ihtiyar, çocuk-yaşlı fark etmez, bütün halkımız camilerimizi cemaatten mahrum bırakmasın. Çünkü camilerimizin en güzel süsü cemaattir.

“İSLAM ÂLEMİNE HUZUR”

Ramazanda; Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım. Gönüllerden gönüllere iyilik taşıyarak dolu dolu ramazan geçirmeyi Allah nasip etsin. Bir daha ramazana başlarken etrafımızda ateşler olmasın. Gönlü kırık, yüreği buruk olmadan ramazanlar yaşamayı Allah nasip etsin. Ramazanın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan İslam alemine huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum"

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol