banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 MÜFTÜ GÜNAY; KENDİ ELİMİZLE KENDİMİZİ TEHLİKEYE ATMAYALIM…

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanlığınca özellikle yatılı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ‘Her Ay Bir Konu Bir Konuk' adı altında konferanslar düzenlenmesine karar verilmişti.

Bu çalışma Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı Şehadet Kur'an Kursunda başarıyla gerçekleştiriliyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve organize şube müdürcülüğünce hafızlık eğitimi verilen öğrencilere “madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele” konusunda bilgilendirme yapıldı.  

Dulkadiroğlu İlçe müftülüğüne bağlı Şehadet Kuran kursunda hafızlık eğitimi gören yüzlerce öğrenci uyuşturucunun zararlarıyla bire bir tanışmış oldu. Uzman polislerce verilen eğitimle öğrenciler hayatlarının her safhasında karşılaşacakları tehlikenin boyutunu güzel bir anlatım ve sinevizyon eşliğinde gözlemlediler. Bu arada programın oldukça başarılı geçtiği gözlendi.

Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü İsmail Günay bizzat programa katıldı programı öğrencilerle birlikte dinledi. Kahramanmaraş’ın metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Diyanet işleri başkanlığının yatılı Kuran Kurslarında başlattığı yeni uygulaması “her ay bir konu bir konuk”un bu ayki programında uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunu ele aldıklarını belirtti. Müftü Günay konuşmasında şunları söyledi: "Her türlü uyuşturucu madde dinimizce caiz değildir, haramdır. Çünkü Cenab-ı Hak Kur’an-ı mübininde buyuruyor ki, “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız”. Dolayısıyla uyuşturucu kullanmakta bile bile insanın kendi hayatını tehlikeye atması demektir ki, bu aynı zamanda insanın kendini ölüme doğru sürüklemesi demektir. Aslında neticeye bakıldığında bu bir intihardır. İntiharda dinimizin yasaklamış olduğu en önemli unsurlardandır. Bu bilgilendirme son derece faydalı oldu. Emniyet teşkilatımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Kız öğrencilerinde bulunduğu program sonunda, Hafızlık eğitimi gören öğrenciler ise duygularını dile getirdiler, programın faydalı olduğunun altını çizdiler.

Öğrencilere, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili broşür dağıtıldı. “Gençlik geleceğimizdir, onlara sahip çıkalım” ve “bağımlı değil, bilinçli olalım” sloganlarıyla yola çıkan KOM Şube müdürlüğü verdiği seminerlerle göz dolduruyor.

Konferansa; Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Şube Müdürü Cumaali Deniz, Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı Şevket Bozdoğan, Şehadet Kuran Kursu Müdürü Mustafa Uçar ile Kur'an Kursu öğreticileri ile öğrencileri de katıldı.

Haber- Kamera: Hacı Ali GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol