banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

MTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULDU

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre; Malatya Turgut Özal Üniversitesi bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasına karar verildi.  Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Mart 2020 tarihli genel kurul kararı ile de MTÜ’ye bağlı olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu kurulmuştu.

18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesindeki Ziraat Fakültesi,  Su Ürünleri Fakültesi,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ve

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere 5 fakülte ile kurulmuştu. Yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte fakülte sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ilk öğrencilerini bu yıl alacak.

MTÜ mevcut Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ardından yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 2 yüksekokuluna sahip oldu.

Akçadağ, Arapgir, Doğanşehir Vahap Küçük, Darende Bikir Ilıcak, Hekimhan Mehmet Emin Sungur,  Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokullarının ardından 9. meslek yüksekokulu olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kuruldu.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile kuruluş kararı Resmi Gazete’de  yayımlanan Sağlık Bilimleri Fakültemiz bölgemiz ve Malatya’mız adına hayırlı olsun. Şuan tüm dünya gündeminde olan koronavirüs ve salgın hastalıklar, sağlık tedbir ve önlem alınması açısından; bakım ve desteğin sağlanması ve kalifiye Sağlık profesyonellerinin artırmak; ülkemiz ve bölgemiz adına önemli bir adım oldu. Üniversitemiz bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasından ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a Yükseköğretim Kurulu Üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bölgenin sağlık merkezi olmayı hedefleyen Malatya’mızda üniversitemiz bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kurulması önemli katkılar sunacaktır.  Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile günümüz dünyasının ihtiyacı olan sağlık hizmetlerini hayata geçirecek eğitim ve araştırmalar öncelikli olacaktır. ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol