banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

MİNİK ÖĞRENCİLER EL HİJYENİNİ ÖĞRENDİ
 Acıbadem Adana Hastanesi ile Özel Bertiz Anaokulu arasında yapılan işbirliği neticesinde hastanede görevli hemşireler minik öğrencilere slaytlar eşliğinde ve uygulamalı olarak el yıkama eğitimleri verdiler.



Kişisel hijyen doğru el yıkama ile başlar

“Köpük Balığı” projesi kapsamında okulda eğitimleri devam eden öğrencilere el hijyeninin önemini anlatmayı ve bu alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi yetkilileri, el yıkamanın küçük yaşlarda kazanılarak sürdürülmesi gereken bir alışkanlık olduğuna vurgu yaptılar. Eğitimleri veren Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Gülay Albak da, “Kişisel hijyen doğru el yıkama ile başlar” dedi. Albak, el yıkama alışkanlığının birçok hastalığın henüz yayılma aşamasına gelmeden önlenmesindeki önemine dikkat çekerek doğru el yıkamanın da bir tekniği olduğunu belirtti ve bu yönde hazırladıkları slaytlar eşliğinde öğrencilere uygulamalı eğitimler verdiklerini söyledi.


Palyaçolar iş başındaydı

Görevli hemşireler minik öğrencilere uygulamalı olarak el yıkama eğitimini verirken hastane palyaçoluğu eğitimi almış palyaço hemşireler de çocukları eğlendirdiler ve keyifli anlar yaşamalarını sağladılar.

Eğitimin tamamlanmasının ardından palyaço hemşireler çocuklara yanlarında getirdikleri boyama kitaplarından hediye ettiler ve el yıkamanın resimli olarak anlatıldığı “Köpük Balığı” posterlerinden verdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol