banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILINDA ETKİNLİKLER BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşecek etkinlikler 12 Şubat’a kadar sürecek. 12 Şubat’ta yapılacak etkinliklere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Milli Mücadelenin 100. Yılında Kahramanmaraş etkinlikleri kapsamında; konserler, halk oyunları, top atışı, mehteran gösterileri, konferanslar, fotoğraf sergileri, eğitici seminerler, tiyatro gösterileri, gezici sinema tırı, ışık ve havai fişek gösterileri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Yıllardır devam eden çete geleneği de yaşatılacak. Çete kıyafeti giyen çeteler davul eşliğinde sokak sokak gezecek. Ülkenin çeşitli şehirlerinden gaziler, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne katılmak üzere şehre gelecekler. Milli Mücadele şehitlerinin isimlerinin yer aldığı duvar 12 Şubat’a kadar sergilenecek. Ayrıca Ulu Camii’de, Milli Mücadele şehitlerinin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan 2020 adet Hatm-i Şerifin Duası yapılacak.

12 Şubat’ta finali yapılacak etkinliklerin tümü 100 sayfalık almanak halinde basılıp özel koleksiyon haline getirilecek. 12 Şubat’ta yapılacak final programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ'IN KURTULUŞU HAKKINDA

21 Ocak-11 Şubat 1920 tarihlerinde tek başına verdiği kurtuluş mücadelesiyle şehri Fransız işgalinden kurtaran, ardından da çevre illerin yardımına koşan Maraş halkının bu kahramanlığı, 5 Nisan 1925'te kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi.

Kurtuluş mücadelesinden sonra TBMM’den gönderilen "Şehirde Kurtuluş Savaşı'na katılanların bildirilmesinin" istendiği yazıya, "Maraş'ta Milli Mücadele'ye katılmayan tek bir fert bile yoktur" cevabının verildiği kente, 5 Nisan 1925 tarihinde TBMM tarafından "Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası" verildi.

Kahramanmaraş halkı, 1925'ten bu yana "12 Şubat Kurtuluş Günü'nde ve 5 Nisan Madalya gününde şanlı Türk Bayrağına İstiklal Madalyası’nı takarak destansı geçmişini gururla anıyor.

TBMM tarafından verilen "Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ve Kahramanlık Beratı" Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamındaki özel hazırlanmış çelik kasada korunuyor.

MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILINDA KAHRAMANMARAŞ ETKİNLİKLERİ - 3 OCAK CUMA 2020 PROGRAM AKIŞI

12:30 Hatim Programı (Ulu Cami)

13:10 Cuma Namazı çıkışı pilav dağıtımı (Ulu Camii)

18:00 Kortej yürüyüşü ve mehteran gösterisi (Valilik’ten Ulu Camii’ye doğru gidilecek)

18:30 Işık, Pryo ve Havai Fişek Gösterisi (Ulu Camii önü)

19:00 100. Yıl Etkinlikleri Tanıtım Toplantısı (Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol