banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

MİLLETİN SAĞDUYUSU BİTMEZ!
 Partinin emektarı, bugüne kadar siyasi arenadan eksik olmayan, siyasete ve özellikle Demokrat Partiye gönülden bağlı MKYK Üyesi Mehtap Emirmahmutoğlu’nun evindeki kahvaltıda düşüncelerine başvurduğumuz Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Efe, çözümün millette olduğunu, 81 ili gezerek partinin yeniden toparlanması, şaha kalkması ve seçimlere hazırlanması için halkın sağduyusuna ihtiyaçları olduklarını söyledi, “Biz milletin ta kendisiyiz” ifadesini kullandı.  

Bir gün önce de Demokrat Parti binasında, çok katılımlı bir toplantıda düşüncelerini partililerle paylaştığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe, Gazetemiz ve sitemiz sahibi Mehmet Fiskeci’nin, “Biliyorsunuz, düne kadar bu partinin il başkanı Ahmet Gebel idi, dilekçesini sundu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hal böyle iken yeni bir il başkanı atamanız olacak mı?” şeklindeki sorusuna Efe şu cevabı verdi: “Tabi ki olacak. Arkadaşımız Ahmet Gebel, yaklaşık bir yıl gibi partimizin il başkanlığını yaptı. Kendisine teşekkür ettik. Tabi koltuklar, ünvanlar boş kalacak değil. Parti binasındaki toplantımızda, bizim atayacağımız değil, partili arkadaşlarımızın belirleyeceği bir ismi il başkanı olarak atayacağımızı söyledik. Ki bunun en uygun hareket, en demokratik davranış olduğunu söyleyebilirim. Kısa süre sonra partimiz yeni bir il başkanı atayacak” dedi.

BİZİM YAPTIKLARIMIZI SATTILAR!

Yozgat’ta parti il başkanı iken, şimdi geçmişi 68 yıl öncesine dayanan Demokrat Partinin Genel Başkan Yardımcısı olan Efe, ülkenin içinde bulunduğu açmazı ve çıkmazı özetlerken, gelecek hakkındaki kaygılarını dile getirdi, ülkenin bölünmeye doğru yol aldığını, savaşın kapımıza dayandığını, sınırdaki hareketliliğin pek de hayra alamet sayılmadığını söyledi.

Efe; her iktidarın yükselme, yıldızının parlama devrinden sonra çöküş yaşadığını, geçmişte Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi, derken Anavatan Partisinin yıldızının parladığı dönemlerde ülkeye yapılan hizmetleri anlattı, sonra da mevcut iktidarı eleştiri bombardumanına tuttu, “12 yıl bu iktidar, bu ülkeye ne verdi. Aldıkları var. Stratejik ne kadar tesis, fabrika, arazi varsa sattılar. Bizim üretim adına kurduğumuz işletmeleri elden çıkartıp, özelleştirme adı altında yandaşlarına peşkeş çektiler. Ülkede bir korku imparatorluğu kurdular. Yargısı ile basını ile herkesi sindirdiler. Kimse özgür değil. Demokratik haklardan ve özgürlüklerden söz ediyorlar ama özgürlükleri sınırladılar, ortadan kaldırdılar, konuşma ve yazma özgürlüğüne duvar ördüler” diye konuştu, sonra da Türkiye’nin merkez sağ bir partiye ihtiyaç olduğunu, bunun de tek alternatifinin Demokrat Parti olduğunu kaydederek, yine eleştiriyi iktidara çevirdi, Türkiye’nin bir çıkmazda olduğunu yineledi.

BİZ MİLLETİN KENDİSİYİZ

İktidarın dini siyasete alet ederek halkı kandırdığını, ov avcılığına soyunduğunu da iddia eden Efe, bu hareketin de ülkeye büyük zarar verdiğini kaydetti, ülkenin bölünmekle karşı karşıya bırakıldığını tekrarladı, sonra da; “Bugünün Türkiye’sinin ılımlı, aşırı uçlarda geçinmeyen, 76 milyon insanı barıştıracak, huzura kavuşturacak bir oluşuma ihtiyacı var. Yani bu ülkenin bir Demokrat Partiye ihtiyacı var. Biz parti olarak, genel başkanımızla, yiğit insanla yola çıktık, şimdi seçimlere hazırlık içerisindeyiz. Ve biz milletin ta kendisiyiz. Bu topraklarda yaşayan insanlar, bizi 47 yıl iktidar veya iktidar ortağı yaptı. Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi dönemlerinde ülke çağ atladı, fabrikalarla donatıldı, bunlar ne yaptı, bizim üretim amaçlı kurduğumuz tesisleri sattılar, ülkeyi kaosa sürüklediler. Bugün ülkede huzur yok, yarından endişe duyan insanların sayısı her geçen gün artıyorken, her yerde imzası, eseri ve izi olan partimizi yok sayan bir medya ile de karşı karşıyayız. İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, esnaf ve köylünün tüm sıkıntılarını bilirken, bu sıkıntıların çözümlerini de bilirken, 76 milyon insanı canından bezdiren bu iktidarın artık sonu geldi” diye konuştu.

HERKES BİLMELİ Kİ, ÇÖZÜM MİLLETTE

“Kahramanmaraş’ta, liderler imtihana çıksa, ki genel başkanları söylüyorum, bizim yiğit ve genç genel başkanımız Gültekin Uysal, açık fark atar. Lakin biz genel başkanımızı, partimizi yeterince tanıtamadık, bunun eksikliğini biliyoruz.” diyen Efe, yazılı ve görsel medyanın partilerini göz ardı ettiğine de vurgu yapmadan geçemedi, mevcut iktidarın basını ve sivil toplum kuruluşlarını sindirdiğini, korkuttuğunu iddia ederek, “Her şeye rağmen biz çözümün millette olduğunu biliyoruz. Bu saatten sonra, profesyonel bir çalışma içinde olacağız, 36 yaşındaki genç, yiğit genel başkanımızı ismiyle, resmiyle tüm Türkiye tanıyacak ve bağrına basacak. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimde yeniden önce iktidar ortağı, sonra da iktidarı yakalayan biz olacağız. Hedefimiz bu” dedi ve milletin sağduyusuna güvendiklerini yineledi, hem kendilerinin, hem de vatandaşların ümidini kaybetmemesi gerektiğini hatırlattı.

Partinin en etkin isimlerinden Mehtap-Hüseyin Emirmahmutoğlu’nun evindeki kahvaltılı basın toplantısına ayrıca, Demokrat Parti GİK Üyesi Murat Aydoğdu ile Gaziantep İl Başkanı Fatma Müftüoğlu da katıldı.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol