banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

MİGROS’TAN 30 BİN ÖĞRENCİYE “BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ EĞİTİMİ”
 Migros, okullarla el ele vererek Türkiye’nin değişik bölgelerindeki çocuklara farklı ve unutamayacakları bir 23 Nisan hediyesi vermeye hazırlanıyor.

Doğru alışveriş bilincinin küçük yaşlarda oluşturulmasını amaçlayan Migros, 16-30 Nisan tarihleri arasında, Migros ve 5M Migros mağazalarında ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine “Bilinçli Alışveriş” eğitimi verecek. İçeriği psikolojik danışman Tansu Oskay tarafından destek alınarak hazırlanan eğitimler;  çocukların gelişimlerine katkıda bulanacak önemli bir sosyal sorumluluk projesi.

Yaklaşık 45 dakika sürecek olan eğitimlerde çocuklar, mağaza yöneticileri eşliğinde uygulamalı olarak bilinçli alışverişin temel kurallarını öğrenecekler.  30 bin çocuğa verilecek olan eğitimler, alışveriş ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından mağazaya giriş ile başlayacak. Meyve sebze reyonunda; dengeli beslenmenin önemi ve düzenli tüketilmesi gereken besinlerin faydalarını öğrenecek olan çocuklar, gıdaların bozulmadan saklanabilmesi için gerekli olan koşullar, ürün alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da bilgilendirilecekler. Üretici ile tüketici arasındaki en temel iletişim aracı olan etiketler, birim fiyat , ürün menşeisi  ve indirimli fiyatlar ile gıda ve gıda dışı ürün ambalajlarındaki semboller, eğitim esnasında üzerinde önemle durulacak içeriklerden. Çocuklar ayrıca ürünlerin poşetlenmesi esnasında dikkat edilmesi gereken konuları da uygulamalı olarak öğrenecekler.

Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak adına bugün atılması gereken adımların yer aldığı eğitim içeriği esnasında ise çocuklara,  atıkların değerlendirilmesi ve geri dönüşüm uygulamaları örneklerle gösterilecek. Eğitimlerin sonunda,  katılan öğrencilere Migros tarafından içinde çeşitli hediye ürünlerin yüklü olduğu Money Club Kart’lar hediye edilecek.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol