banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

MHP ADAY ADAYI KALE'DEN CESUR FM'E ZİYARET
 Kale, aday adayı olmasının nedenini şu şekilde açıkladı.

Türk Milletinin tüm evlatları gibi ben de ülkemi ve insanlarımı seviyorum. Ülkemin son yıllarda içerisinde bulunduğu sosyal çalkantıları sağlıklı bulmadığım gibi kaygı ile izliyorum. Yaşadığımız günlerin endişe verici olması, ancak sadece endişelenmenin çözüme katkı sunmayacağını , tavır almak gerektiğini düşündüğümden aday adayı oldum. İleride çoçuklarımın  ” siz o günlerde ne yapıyordunuz?”  Sorusuna  cevap verebilmek için , yaşadığımız sorunların çözümünde tarafımı belirtmek gayesiyle adayım.

Halkın meclisinin kişilerin şahsi arzularının değil halkın sorunlarının çözüldüğü yer olduğuna ve siyasetin de bu amacı gütmesi gerektiğine inandığım için adayım.

Kahramanmaraş’lı hemşerilerimin görüş ve beklentilerini parlementoya taşımak, sorunlarının çözümüne katkı sunmak için adayım.

Siyasetin kısır çekişmelerle değil sorun merkezli,  çözüm odaklı yapılabileceğine inandığım için adayım.

Prof. Dr. İlhami Taner Kale Kimdir.

Prof. Dr. İlhami Taner Kale 1965 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaptı. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’ne Altındağ ilçesinden birincilikle girdi.
1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi 1989’da mezun olan İlhami Taner Kale aynı yıl yapılan TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı)’nı kazandı. Ankara Numune Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlık eğitimini 1994 yılında tamamladı. Hocası tarafından başarılı bulunan Kale başasistan olarak Ankara Numune Hastanesinde çalışmaya devam etti. Bu sürede birçok genel cerrahi uzmanının eğitiminde bulundu.
İlhami Taner Kale 1998 yılında Yardımcı Doçent olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. Kurucu dekandan sonra başlayan 2.öğretim üyesi olan İlhami Taner Kale, fakültesinde dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, anabilimdalı başkanlığı görevlerini yürüttü.
İlhami Taner Kale 1999’da Doçent oldu. Eski il Sağlık Müdürlüğü Hizmet binasının hastaneye dönüştürülmesinde proje danışmanlığı yaptı ve ilk üniversite hastanemizin kurulmasında önemli katkı sağladı. 2005 yılında Profesör oldu ve aynı yıl Tıp fakültesi dekanlığı için yapılan seçimde en yüksek oyu alarak Tıp Fakültesi dekanlığına atandı.
Dekanlığı sırasında tıp fakültesinde bulunmayan bölümlerin açılmasını sağladı. Romatoloji, endokrinoloji, nefroloji, hematoloji gibi Kahramanmaraş’ta bulunmayan bilimdallarını fakülte bünyesinde kurdu. Ayrıca Kahramanmaraş’ta organ nakli yapılabilmesinin altyapısını oluşturdu. Ekibi ile birlikte Kahramanmaraş’ta ilk böbrek naklini gerçekleştirdi. Prof. Dr. İlhami Taner Kale 2010 yılında yapılan Sütçü İmam Üniversitesi rektörlük seçiminde aday oldu 3.sırada oy aldı ancak atanmadı. Bunun üzerine yürütmekte olduğu dekanlık görevinden istifa ederek ayrıldı. Öğretim üyesi olarak çalışmaya devam eden Prof. Dr. İlhami Taner Kale Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin 2014’de yapılan rektörlük seçiminde bir kez daha aday oldu ve görevdeki rektör kadar oy alarak 2. sırada yer aldı ancak sayın Cumhurbaşkanı 3.sıradaki adayı göreve atadı.
Prof. Dr. İlhami Taner Kale iyi derecede İngilizce bilmektedir ve 400’ü aşkın atıf alan çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır. 1998’den beri çok sayıda genel cerrahi uzmanı ve tıp doktoru yetiştirmiştir.
Prof. Dr. İlhami Taner Kale 1998 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta yaşamaktadır evli biri erkek, diğeri kız 2 çocuk babasıdır
.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol