Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

MESNEVİ SOHBETLERİ BAŞLADI
 Bu program dâhilinde 26 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 18.00’de yapılan Mesnevi Sohbetleri programında İlahiyat Fakültesi’nden emekli Mehmet Arslan katıldı.

Mehmet Arslan Mesnevi ve Tasavvuf konularında irdelemelerde bulunarak, insanın nefis, beden ve ruh olarak ele alınması gerektiğine işaret etti.

Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinden nefis temizliği konusunda çeşitli örnekler sunan Arslan: “İnsanın bedenini at olarak kabul edersek, ruhta o atın binicisidir. Atın beslemesini yapıp, güçlendirir ve kuvvetlendirirsiniz. Ama ruhu yani biniciyi kuvvetlendirip, güçlendirmezseniz, binicisi zayıf ve güçsüz olan ama kendisi kuvvetli olan bir at başıboş olur ve istediği yere gider. Yapılması gereken atın güçlü ve kuvvetli olmasının yanı sıra binicinin de yani bedenin güç ve kuvvetine karşılık insan ruhunun da güçlü ve kuvvetli olması lazım. Nefislerin temizlenmesi zayıflatılması lazım. Zaten nefs ve ceset burada kalıcıdır. Gidici olan ruhtur” diye konuşarak birçok misallerle konuyu anlattı.

 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol