banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

“MEDENİ BİR MEMLEKETİ, MEDENİ BİR ONİKİŞUBAT’I BİRLİKTE KURUYORUZ”

Kahramanmaraş merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mahalle muhtarları ve eşleriyle kahvaltıda buluştu. Liva Düğün Salonu’ndaki program aile ortamı içerisinde gerçekleşirken, geride kalan 1,5 yıllık süreçte yapılan hizmetler ve geleceğe ilişkin projeler değerlendirildi.

Programda konuşan Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’ni başarılı kılan noktanın, samimiyet olduğunu belirtti. Gerek muhtarlar gerekse de mahalle temsilcileriyle kurulan ilişkilerin gönül bağına dayandığını kaydeden Mahçiçek, “Bu doğrultuda medeni bir memleketi, medeni bir Onikişubat’ı birlikte kurmaya devam ediyoruz” dedi.

2014 yerel seçimleri öncesinde tüm eksikleri tespit ettiklerini ve bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını kaydeden Mahçiçek, en önemli eksiklik olan ulaşımda büyük aşama kaydedildiğini ifade etti. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Yolda önemli mesafeler kat ettik. 3,5 milyon metrekare civarında parke yol yaptık. 500 bin metrekare devam ediyor. Ama bunu hep söyledim bakın, ‘bir metrekare eksik kalmayacak’ dedim. Dünden itibaren 600 bin metrekare yeni bir ihaleye daha çıktık. Asfalt plentimizi, aslında asfalt fabrikamızı kurduk. Saatte 200 ton asfalt yapar. Hemen aşağıdaki mahallelerimizden Oruç Reis’ten Gayberli’den, Barbaros’tan, Hacı Bayram Veli’den başladık. Büyük bir kısmını da bitirdik. Dün itibariyle Necip Fazıl’ı bitirdik. Mimar Sinan’da çalışıyoruz. Oradan inşallah Yörük Selim, Mağralı, Serintepe yukarıları da toparlayıp geleceğiz. Yani yıl sonuna kadar asfalt sıkıntımız kalmayacak.”

Mahçiçek, tüm bu hizmetlerin planlanan program çerçevesinde yürütüldüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

“Hizmeti biz yaparız. 8 bin ton atık yağ toplamışız. Onların hepsi kanalizasyonlara gidiyordu. Hemen belli noktalarda paylaşma noktaları koymuşuz, giymediklerimizi ihtiyacı olanlarla paylaşalım diye.  Medeni bir memleket medeni bir Onikişubat olacağız. Bütün bunların daha da güzellerini de yapacağız ama biraz önceki söylediğimiz noktalara dikkat edelim. Bakın okulları tamir ediyoruz, camileri tamir ediyoruz. 104 tane camimizi tamir etmişiz. 86 tane okulumuzu tamir etmişiz. Allah için şu bir senede, belki 40-50 senede yapılmayan şeyleri yaptık. Bunların çok daha güzellerini yapacağız. Kimi sevmişsek o insanı gönülden seviyorsak, sizleri seviyoruz dedik. Sizleri seviyoruz değerli muhtar arkadaşlarım.


“ASLA BİRBİRİMİZLE ÇEKİŞMEYELİM”

Mahalle muhtarlarına tavsiyelerde de bulunan Mahçiçek, çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini işaret etti. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bazı mahallelerimizde hiç yoktan birbirimizle çekişiyoruz. Bir araya gelmiyoruz. Öyle yerler var ki, bir araya gelinmiyor. Üç tane aile ya da kabile var. Üçe bölünmüşüz. Emin olun ki bunlar bize yakışmıyor. Nerde yaşıyoruz artık. Bir yere iş makinamızı gönderiyorum. Kamyonun üstünden iş makinesini indiremiyoruz. Biri diyor ki şurayı yapacaksın öbürü diyor ki şurayı. Kardeşim iş makinesi gelmiş orayı da yapacak, orayı da yapacak. Allah için bu aramızdaki çekişmeleri bir kenara bırakalım. Bu ülkenin, bu milletin ve çocuklarımızın geleceği için bu hesapları bir kenara bırakalım. Buradan gittiğinizde çekiştiğiniz arkadaşları kucaklayalım. Neyi paylaşamıyoruz.? Köy yerinde hep birlikte değil miyiz? Hep akrabayız. Ama bir muhtarlık yüzünden birbirimizle çekişiyoruz. Eğer bu çekişmeleri devam ettirirsek ve bu ülkeye zarar verirsek Allah için vebal altındayız. Bu vebalden de kurtulamayız.”

“1 KASIM’DA BU COĞRAFYANIN GELECEK YÜZ YILI İÇİN REY KULLANACAĞIZ”

Programa katılan AK Parti MKYK üyesi Avukat Metin Doğan ise, başkan Mahçiçek’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 1 Kasım seçimlerinin önemine de değinen Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ak parti belediyeciliğinde bir anlayış vardır. Denir ki, ‘ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Biz elhamdülillah. liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana hep alt belediyecilikte çok iyi işler yaparak bugünlere geldik. Bu güzel deyişi doğruladığı için ve AK Parti’nin yüzünü ak ettiği için huzurlarınızda Hanefi Başkan’a teşekkür ediyorum. Çok önemli bir seçime yaklaşıyoruz. 8 gün sonra sandık başına gideceğiz ve bu coğrafyanın bu milletin yüz yılını belirleyecek bir reyde bulunacağız. Evet 1 Kasım da kullandığımız oyun bu şekilde idrakine varırsak ve buna göre hareket edersek yarınlarımız daha aydınlık olacaktır. 3-4 aylık süredeki istikrarsızlıkta neler olduğunu müşahade ediyoruz. 13 yılda ekonomik anlamda, siyasi anlamda reformlar yapılmasaydı, sistem yerleştirilmeseydi bu 3-4 ayda daha büyük krizlerle boğuşurduk. Ama AK Parti’nin destansı 13 yılı, rahat etmemizi sağlıyor. Ama bu belirsizlik devam ederse artık bu ülkenin bu yükü taşıması mümkün değil. Hem içerde çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalırız, hem de dışardaki ateş şiddetini artırır. Bölge yüz yıllık yeni bir paylaşımın alanı haline gelmiş durumda. Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları, küresel aktörlere yüz yıl önce cetvelle bu coğrafyayı paylaşanlara ve bu imtiyazlarını 100 yıl daha devam ettirmek isteyenlere karşı çıktığı için bu gün bu tür sıkıntılarla karşı karşıya. Ama 1 Kasım da ak kadrolara nefes verdiğinizde o emperyal güçleri bu bölgeden söküp atarız.”

Samimi bir ortamda geçen programın sonunda, camilere takılmak üzere alınan dijital saatler, muhtarlara teslim edildi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol