Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

MAMARAŞ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI
 Karacasu Mamaraş Mahallesi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Müftü Muhammed Gevher, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Ziraat Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altuntel ve çeşitli mahallelerin muhtarlı ile vatandaşlar katıldı.

Mamaraş Mahallesi sakinleri adına bir konuşma yapan Mehmet Akmaz, taziye evi ve Kur’an Kursunun yapımında emeği geçenlere mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Muhammed Gevher ise, Kur’an’ın ilk emri olan ‘Oku’ ayeti gereği hizmete açılan Kur’an Kursu’nun çok önemli bir hizmet olduğuna işaret ederek, insanların öldüğü zaman da taziye ziyaretlerinin kabul edileceği güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise taziye evinin imece usulü ile yapıldığına dikkat çekerek: “Bugün hizmete açacağımız bu bina imece usulü ile yapıldı. Gerek mahalle sakinleri, gerek sanayici ve işadamları gerekse belediye olarak biz gerekli yardımlarla bu bina tamamlandı. Binanın yapımında emeği geçenlere buradan bir kere de ben teşekkür ediyor, açılışa katılan tüm konuklara hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama telgrafının okunmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek Mamaraş Taziye Evi ve Elif Hatun Kur’an Kursu gezildi.

İki katlı olarak inşa edilen Mamaraş Taziye evi ve Kur’an Kursu, her iki katı da 225 metrekareden olmak üzere 450 metrekareden oluşuyor.

Birinci katında mescit, cenaze yıkama yeri, yemek salonu, Kur’an Kursu, bayan taziye salonu ve lavabolardan oluşurken, ikinci kat erkek taziye kabul salonu olarak inşa edildi.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol