Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

MALİYET ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ
 12 senedir PVC ve çelik kapı sektöründe, 3 yıldır da faaliyet gösterdiği inşaat sektöründe marka haline gelen Kıraç İnşaat, yaptığı konutlarla bir yandan Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkıda sağlarken, diğer yandan da sektörün yüz akı olmayı sürdürüyor.

Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kıraç ile sektörün durumu ve faaliyetleri ile yaptığımız sohbette, döviz kurlarının artması ile sektörde durgunluk yaşandığına dikkat çekti.

Kıraç, yaşanan ekonomik belirsizliği şu şekilde anlattı: “Şu anda inşaat sektörü döviz kurlarının yükselmesinden dolayı maliyet artışı yaşıyor. Seçim belirsizliğinden dolayı bir yandan maliyetler artarken bir yandan da satışlar düştü. Satışlar düşünce maliyetlerin artmasına rağmen fiyatlar geriye çekildi. Dolayısı ile inşaat sektörü sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Biz büyük Türkiye’yiz bu sıkıntılı süreç elbette atlatılacaktır.”

Sektörün dışında olan herkesin inşaat işine girdiğini önemle vurgulayan Kıraç, tehlike arz ettiğine dikkat çekerek; “Herkes inşaat yapmaya başladı. Gerçekten bu işi yapan, sektörün büyükleri ayakta kalacak, ama mesleği inşaat olmayıp da inşaat yapanlar direnemeyecekler. İnsanlar birikimlerini riske ediyorlar.

İnşaat sektörü, gelişen bir sektör. Gerçek oturumcuya değil de yatırımcıya daha çok çalışıyor. Bu gün maalesef her sektörden inşaat sektörüne yatırım yapan yatırımcılar var. İnşaat sektörü gerçekten kazandırıyor. Fakat bu sektöre gerçek anlamda yön veren kurumsal firmaların oluşması lazım” dedi.

KALİTELİ HİZMET SUNMAK ÖNCELİĞİMİZ

Sektördeki başarılarının sırrını sorduğumuz Kıraç’ın bu soruya cevabı ise; “Önce insan hayatı. Çünkü insan hizmet veriyoruz. İnsan hayatı, rahatlığı ve memnuniyeti bizim için ilk sırada.

Hedeflerimiz var. Hedeflerimize ulaşmaya çalışırken de prensiplerimiz var. En önemlisi ise gerçekten kaliteli hizmet sunmak.

İnsanlar ev alırken elindeki birikimini veriyor, kredi çekiyor. Bu insanlara sorun yaşatmamamız lazım.

Taşındıktan sonra bile firmam ayakta olduğu sürece müşterilerimizin emrindeyiz.

Bizim işletmemizde müşterimizin memnuniyeti çok önemlidir. Bütün personelimiz de bu bilinçle hizmet sunar. Firmamıza gelen müşterilerimiz güler yüz ve gönül rahatlığı ile ayrılmalıdır ve öyle de oluyor” şeklinde oldu.

Yapı denetim firmalarının gerçek anlamda işlerini yapıp yapmadıklarını sorduğumuz Kıraç; “Görevini suiistimal edenler de vardır. Firmalar kendi yapı denetimini dört dörtlük yapıyorsa, sorun yoktur. Dostluk ilişkilerine dayanarak, eksikliklere göz yumulmamalı.  İşte duygusallığa yer yoktur. İnsan hayatı söz konusu. Yapı denetimcileri dostluğu bir yana bırakmalıdır” diye konuştu.




KENDİ MARKAMIZ OLSUN İSTEDİK!

PVC Sektöründe de kendi markalarını yaratan Kıraç, PVC sektöründe iş hacimlerinin çok fazla olduğunu ifade ederek; “Şehrimizde yüzlerce değişik noktalarda pencere sergilerken, başka illerin markasını sergilemek yerine kendi markamız olsun diye düşündük. Bu yüzden kendi markamızı üretmeye karar verdik” diye konuştu.

Henüz hazırlık aşamasında olan projeleriyle Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanan Kıraç İnşaat, aynı zamanda örnek Türkiye’ye örnek olmayı hedefliyor.



Konuyla ilgili kısaca bilgi aktaran Kıraç, “Bu bir geri dönüş planı ve Türkiye’ye örnek olacak. 10 bin üzerinde pvc çelik kapı müşterim var. 100’ün üzerinde yaptığımız blok var. 10 bin müşterimizin kapısını çalıp, bakım onarım yapacağız. Üstelik ücretsiz.  Yaklaşık 1,5 yılda bu işi yapacağız. Kapı kolu, pencere kolu, çalışmayan kapısı ne varsa… Dürüstlük en büyük sermayedir” diye konuşurken,  aynı zamanda Göksun Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı olan genç işadamı olduğunu, sadece sektördeki başarısı ile değil sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor.

DAYANAŞMA KÜLTÜRÜNE İHTİYACIMIZ VAR!

Bu kadar yoğun iş temposu içerisinde sosyal sorumluluk projelerine nasıl yetiştiğini sorduğumuzda; “Bu şekilde huzur buluyorum. İnsanları sevmek ve güzellikleri paylaşmak gerekir. Bir şeyi istedikten sonra başarıya ulaşılır. Sosyal sorumluluklardan çok büyük lezzet alıyoruz. Derneğimizle birlik beraberlik çağrısı yaptık. Yöneticilerimizle, halkımızı bir araya getirdik. İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz” dedi ve Kıraç; “Dayanışma kültürü ile birbirimizin yaralarını sarabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol