banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KYK GENEL MÜDÜRÜ; TUZU KURULAR ÖĞRENCİLERİN BEYNİNE GİRİYOR.
 KSÜ Karacasu Yerleşkesi yanında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtta hafta başında çıkan olaylarla ilgili olarak Kahramanmaraş’a gelen ve bir dizi incelemelerde bulunan KYK Genel Müdürü Prof.Dr. Recep Kaymakcan incelemelerin ardından KSÜ Rektörü Prof.Dr. Karaaslan’ı ziyaret etti. Rektör Karaaslan ziyaretçilerini Rektörlük girişinde karşılayarak ‘Hoş geldiniz’ dedi.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan KYK Genel Müdürü Prof.Dr. Kaymakcan Yurtta yaşanan olaylarının üzücü olduğunu dile getirerek; “ Bu çocuklar aileleri tarafından yemeyip, içmeyip okuması için gönderilen çocuklar. Tuzu kuru birileri araya ırk gibi, milliyet gibi, dil gibi bazı şeyleri ortaya atarak bu çocukların beynine giriyor ve böyle istenmeyen olaylar oluyor. Emniyet almış, savcılık sorguluyor bizlerde yönetmeliğin bize verdiği yetki ile bir komisyon kurup olayları ve olaylara katılanları değerlendirip gereken ceza ne ise vereceğiz” dedi.

Daha önceki ziyaretinde 1000 kişilik erkek öğrenci yurdu kiralayacakları konusu hatırlatılan Genel Müdür Kaymakcan Kahramanmaraşlı esnafın parayı az bulduğunu belirterek; “ Geçen yıl 1000 kişilik yurt için ihaleye çıktık, Gaziantep’te, Malatya’da, Adana’da yani tüm komşu illerde bizim belirlediğimiz fiyata yurt kiraladık bir tek Kahramanmaraş’ta verdiğimiz parayı az buldular ve bizde kiralayamadık. Yakın zamanda tekrar ihaleye çıkacağız inşallah önümüzdeki dönemde yurt sorunumuz minimuma iner” dedi.

Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren Rektör Karaslan ise; “Hem sizlerin böylesine tatsız bir olay nedeni ile gelmenize, hem de çıkan olaylara üzüldük. Biz bulabildiğimiz her fırsatta öğrencilerimiz ile bir araya gelip, bu gibi durumlara karşı uyarıyoruz ama söylediğiniz gibi tuzu kuru birileri gençlerimizin bazılarının beynine giriyor, bazıları ise onlara uymak zorunda bırakılıyor” dedi. Rektör Karaaslan ziyaretçilerini arabalarına kadar uğurlayarak yolcu etti.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol