banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KUZEY ÇEVRE YOLUNDA GEÇEN BİR SAATİM…
 Çünkü bugüne kadar bu yol çok haber oldu. Büyükşehir belediyesinden gelen fotoğraflarla yetindik, yolu tanımaya, tanıtmaya çalıştık. Ancak kendi gözlerimiz ve gözlemlerimize dayalı bir yorum verebilmek adına, arkadaşım Mutafa Arguz ile birlikte yolu kuzey çevre yoluna vurduk.

O da şaşırdı ve ilk kez geliyordu, görüyordu. Hayret etti, nihayetinde bu hayreti tebrike, takdire dönüştü. Çünkü Arguz da benim gibi zor beğenen birisiydi.

ERKOÇ’UN UNUTULMAYACAK HİZMETİ

TOKİ konutları daha 6 sene önce son duraktı, insan o taraflara gitmeye korkardı. Sarhoşların, psikopatların ve fuhuş düşkünlerinin mekânı halindeydi ve asla güvenilecek yer değildi. Kentin ene modern mahallesi gösterilen Hürriyet Mahallesi de artan nüfuslu büyüyünce, o çirkef bulaşığı alanlar da konuta dönünce, yol ihtiyaç haline geldi ve TOKİ konutları bugünkü haliyle ortada kaldı.

Ancak TOKİ konutlarını az bir geçince, sağda ve biraz tepede duran ev, yola engeldi. Çalışmayı, hizmeti engelliyordu. Kim bilir ne pazarlıklar dönmüştü de ev sahibi kabul etmemişti. Geçtiğimiz günlerde, milletvekili Uğur Dilipak bizi Göksun yolu üzerindeki tünel ve yol çalışmalarını yerinde görmemiz için davet etmişti. Bir ağaçtan söz ederek, yol üzerindeki birkaç ağacın ev sahibi tarafından problem haline geldiğini, neredeyse anasının nikâhını istediğini söylemişti. İnanamamıştık, çünkü inanılacak gibi değildi. Adam bir ağacı yola vermeyince, feda etmeyince, yol az bir viraj alarak devam etmişti. İnadım inat demiş adam çünkü.

Gaziantep’i örnek gösterdi Uğur Dilipak. Bizimle kıyasladı. Adamdaki inadı, bir ağacı feda için dünyanın parasını istemesini üzülerek anlatmıştı. Anlayışı, şehir milliyetçiliğini, fedakârlığı, insan için yapılan hizmeti…

Bu heykel gibi duran ev da bu yanlış düşüncenin ürünü olsa gerek, yola döşenmiş barikat gibi duruyordu.

BÜYÜKŞEHİR YOLA ÖNEM VERİYOR

Burada büyükşehir belediye başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç’a bir parantez açmak istiyorum.

Büyükşehir belediyesince bu yol çalışması başladığında kimse bir anlam verememişti. Ne demekti dağın eteğinden yol açmak.

Ama sonra baktılar ki, büyükşehir gerçekten önemli bir hizmete imza atıyor, sonra takdir etmeye başladılar.

Düşünün.

İki ilçe birbirine bağlanacak, doğu ile batı birleşecekti.

Üstelik de tıkanan damarlar açılacaktı, bazı bulvarlardaki yoğunluk azalacaktı.

Teşekkürler büyükşehir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol