banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KUYBU; “SORUNLARI DEĞİL, BAŞARILARI KONUŞMALIYIZ”

 Aylarca sıkıntıya, tehlikeye katlanarak neslin çoğalmasına hizmet ettiklerinden, hayat kaynağımız. Dünyaya getirdikleri çocukları sevgiyle büyütüp adam ettiklerinden eğitim kaynağımız. Çocuklarına Allah’ı ve kulluğu tattırdıklarından, din kaynağımız. Dertlilere, hastalara, yardıma koştuklarından merhamet ve ümit kaynağımız kadınlar…

Kadınların baş tacı olduğu günümüzde, yukarıdaki veciz sözler Esnaf Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’ya ait.

Kahvaltıdan sonra kadınlara seslenen Başkan Kuybu, önce gurur kaynağımız kadıların gününü kutuladı, özellikle kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların köle pazarında alınıp satıldığı bir dönemde, kızını omuzuna alıp Mekke sokaklarında yürüyen bir Peygamberi olan yüce dinimizin, sadece kadınlara verilen haklar konusunda değil, onlara karşı göstermemiz gereken saygı, merhamet ve ilgiye kadar pek çok konuda hükümler getirmiş ve onların da toplumda hak ettikleri yeri kavuşmasını sağlandığını söyledi.

KADIN HER ZAMAN YENİDİR

Dinimizin, kadınları anne olarak ayrı, eş olarak apayrı kız evlat olarak ise bambaşka önemlere ve haklara büründürdüğünün de altını çizen Kuybu, “Kadın öyle bir konudur ki, onu ne kadar incelersen incele, her zaman yepyenidir. Aslında bizim beklentimiz, bunun sadece bir gün ile sınırlı kalmamasıdır” diye konuştu.

Kadınlar günü kutlaması sebebiyle, kadınların sorunlarından çok başarılarının konuşulması gerektiğine vurgu yapan Kuybu’ya diğer oda başkanları da refakat ederken, kadınlara içinde karanfil,  fular ve eşarptan oluşan bir hediye paketi ile gelişim uzmanı Ayla Şimşek’e bir de plaket verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol