Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

KURTULUŞUN 96. YIL COŞKUSU

 Bu yıl 96.’sı kutlanacak olan Kurtuluş Bayramı Kutlama etkinliklerinin kutlama takvimi belli oldu.

İlk olarak 5 Şubat 2016 Cuma günü başlayacak olan kutlama etkinliklerinde ilk olarak bütün resmi kurum ve kuruluşlar Türk Bayrakları ile süslenecek.

Saat 13.30’da Valilik önünde oluşturulacak kortej Atatürk Meydanına kadar yürüyecek.

6 Şubat 2016 Cumartesi günü saat 13.00’de Büyükşehir Belediye Lokali’nde gerçekleştirilecek Yemek Yarışması’nda hanımlar hünerlerini sergileyecekler.

Saat 14.00’te Türk Chopper Motosiklet Gösteri şehrimizin ana güzergahlarında gerçekleştirilecek.

Saat 19.00’a Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Umut Akyürek konseri başlayacak.

7 Şubat 2016 Pazar günü 11.30’da Bisiklet Yarışması, Ceyhan Köprüsü’nden başlayıp Maraş Kalesi önünde son bulacak. Aynı tarihte saat 14.00’te bu yıl ikincisi düzenlenecek Kurtuluş Koşusu da Ceyhan Köprüsü’nden başlayıp, Maraş Kalesi’nde son bulacak.

Aynı günün akşamı saat 19.00’da Prof. Dr. Mustafa Armağan, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ‘Milli Mücadelede Maraş’ konulu konferans verecek.

8 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş Fotoğrafları Sergisi açılacak.

Saat 14.00’te Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Sergisi ve Konser gerçekleştirilecek.

Aynı günün akşamı saat 19.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. D r. Refik Turan’ın Maraş Tarihi ve Kurtuluş Destanı konulu konferans gerçekleştirilecek.

9 Şubat 2016 Salı günü saat 9.00’da Batıpark Spor Salonu’nda Kurtuluş Güreş Turnuvası başlayacak.

Saat 14.00’te Atatürk Meydanı’nda Halk Oyunları Gösterisi sergilenecek.

Saat 19.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ‘Deli Bahar’ isimli Tiyatro Gösterisi sahnelenecek.

10 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 10.30’da Resim ve  Şiir Sergisi Ödül Töreni Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

13.30’da Uzunoluk Caddesi’nde Sütçü İmam Oalyının canlandırılması ve süt ikramı yapılacak.

Saat19.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları Halk Konseri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09.30’da Atatürk Meydanı’nda çelenklerin sunumu, akabinde Sütçü İmam’ın Kabri ile Eski ve Yeni Şehitlikler ziyaret edilecek.

Saat 10.30’da Ulucamii’de Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası okutulacak.

Saat 12.00’de Etli Pilav ve Ayran İkramı Ulucami’de gerçekleştirilecek.

Saat 12.30’da Kaleye Hücum ve Temsili olarak Bayrak Olayı canlandırılacak.

Saat 18.30’da Valilik Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi Mehteran Gösterisi sunulacak.

Aynı gün saat 19.00’da Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam Olayı, Ulucamii’de hutbe olayı ve Bayrak Olayı, Kaleye hücum ve bayrak asılması olayı Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Saat 20.30’da ise Büyükşehir Belediyesi Halk Konseri kapsamında Ömer Karaoğlu sahne alacak ve Havai Fişek Gösterisi sergilenecek.

12 Şubat 2016 Cuma günü ise saat 09.00’da Vali, Garnizon komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı halkın bayramlarını kutlayacak.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Şanlı Bayrağımıza İstiklal Madalyası takılması, saygı duruşu e İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşması, kutlama mesajlarının okunması, Abdal Halil Ağa, Sütçü İmam Olayı, Ulucamii’de Hutbe Olayı, kaleye Hücum ve Bayrak Asılması olayının canlandırılmasının ardından Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Aynı günün akşamı saat 19.00’da “Kahramanlık Yolunda Maraş” Belgesel yayını TRT belgesel kanalında yayınlanacak. Saat 20.00’de ise Aksu Tv’de Milli Mücadelede Maraş konulu Tv programı gerçekleştirilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol