banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KURAKLIĞA KARŞI ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ DEDEOĞLU, SU KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARDI
 MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, günlük ihtiyaçlar için evlerde kullanılan suyun yanı sıra tarım ve hayvancık sektörü ile birlikte sanayi sektörü için de su ihtiyacının çok önemli olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş’ın susuz bırakılmaması için her türlü tedbirin hükümet tarafından alınması gerektiğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, barajlardaki su seviyesinin ve alınması planlanan önlemlerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini kaydetti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdığını da hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi verdiğini ifade etti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, önergelerinde şu sorulara yer verdi:

Kahramanmaraş’taki barajların su seviyesi kuraklık konusunda tehlike sinyalleri vermeye başlamıştır. Su seviyesindeki bu düşüş,  içme ve kullanma suyu konusunda vatandaşları, sulama suyu konusunda da çiftçiler endişelendirmeye başlamıştır.

Kahramanmaraş’taki barajların su seviyesi geçen yılara oranla hangi seviyeye düşmüştür? Bu seviye normal midir? Kahramanmaraş Kartalkaya Barajının su seviyesi ve su miktarı ne kadardır?

Bu barajdaki suyun toplam ne kadarlık kısmı Kahramanmaraş dışında başka şehirlere verilmektedir? Kartalkaya Barajı’ndan çiftçilere verilen veya verilmesi planlana su miktarı ne kadardır?

Kahramanmaraş’ta su konusunda her hangi bir sorun yaşanması söz konusu mudur? Söz konusu ise bu konuda tedbirleri almayı düşünüyor musunuz?

Kahramanmaraş’ta çeşitli bölgelerde yer alan barajlardaki su seviyesinin düşmesi, kuraklık konusundaki endişeleri iyice artırmaya başlamıştır? 

Kahramanmaraş’ta barajlardaki su seviyesinin iyice düştüğü doğru mudur? Su seviyesi hangi düzeydedir?

Kahramanmaraş’ın önümüzdeki günlerde içme, kullanma ve sulama konusunda her hangi bir su sıkıntısı yaşanması söz konusu mudur?  

Söz konusu ise çözüm konuda Kahramanmaraş’ta başlıca hangi çalışmalar yapılmaktadır? Bu çalışmalar ve tedbirler yeterli midir?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol