banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KÜLTÜR BAKANI ÇELİK MARAŞ’TAYDI.
 Necip Fazıl Kültür Merkezindeki panelde ilk sözü alan İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Balcı, Osmanlı devletinin zayıflamaya başlamasından itibaren islam dünyasının sorunlarının da arttığına dikkat çekti.

Balcı; “İslam aleminin yaşadığı ağır sorunların arkasında dış faktörlerin etkisi şüphesiz büyüktür. Ancak islam dünyasının bizatihi kendi yapısal sorunları da göz ardı edilemez. Gerek sinsi ve acımasız plan ve saldırılara karşı doğru ve yeterli tepki verebilme, gerekse islam dünyasının temel sorunlarının çözümü noktasında ilim ve fikir adamlarına büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir.” dedi.

Kültür Bakanı Ömer Çelik de, bu ulvi gaye doğrultusunda, islam alemindeki akademisyen ve yazarları buluşturabilen uluslararası bir statüde bakanlar kurulu kararıyla kurulmuş olan Ay-Bir’in katkıları ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Panele ayrıca büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol