banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE REKTÖRLÜK KOLTUĞUNA GÜLCE KAYGUSUZ OTURDU.
 Fen Bilgisi öğretmeni Hasan Kaya ile Makama gelen Gülce Kaygusuz Rektör Karaaslan tarafından karşılandı. Rektörlük koltuğuna oturur oturmaz Fen- Edebiyat Fakültesine kaydının yapılmasını isteyen Kaygusuz şunları söyledi: “ Öncelikle bizlere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e daha sonra beni yetiştiren öğretmenlerime ve bu gün bana koltuğunu bırakan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaaslan’a teşekkür ediyorum.

Sütçü İmam ilk kurşunu atarak cesaretiyle, inancıyla tarihe adını yazdırmış. Şimdi adını taşıyan bu üniversite neden Türkiye’nin başarılı üniversiteleri arasında sayılmasın, neden dünya çapında tanınan bir üniversite olmasın. Bunun için bilgi teknolojileri sonuna kadar kullanmalı, dünyayı elimizde, cebimizde taşıdığımız bu çağda girişimci ve proje üreten öğrencileri desteklemeliyiz. 2 yıl önce Üniversitemizde güneş panelleri ile çalışan arabayı üreten ağabeylerim eminim bunu daha ileriye taşıma çabasındadırlar. Sonuçta TÜBİTAK proje yarışmasında 6. olarak kendilerini ispat, bizleri ise mutlu ettiler, kendilerini tebrik ediyorum. Başarı için öğrencilerin yurt, barınma, yeme içme gibi sorunları olmamalı, rahat ve toplumla iç içe olmaları için sosyal etkinlikler arttırılmalı, öğrenciye sonuna kadar güven ve destek verilmelidir. Ben büyüklerimin küresel ısınma ve çevre kirliliğinin getireceği sorunları görüp, bilinçli davranmalarını 30 yıl sonra yaşadıkları Türkiye’nin doğa ile barışık, gelişmiş, ilerlemiş, insanların huzur ve barış içinde yaşadıkları, dünyanın örnek aldığı çözüm üreten bir Türkiye için bugünden çalışmalarını istiyorum. Onlar başarsınlar ki bizler arkalarından devamını getirelim. Hazır Rektörlük yetkisi şu an bende iken de 5 yıl sonrası için şimdiden Fen-Edebiyat Fakültesine kaydımı yaptırmak istiyorum.  Kendime Fatih Sultan Mehmet hanı örnek alıyor ve 15-20 yıl sonra bu koltuğu tekrar devralmak üzere Sayın Rektörüme bırakıyor, bütün arkadaşlarımın 23 Nisan Bayramlarını kutluyor herkese teşekkür ediyorum”

KSÜ hakkına bilgiler veren Prof. Dr. Karaaslan sohbet esnasında kendisinin edebiyatı çok sevdiğini ve aynı zamanda uçmayı da çok sevdiğini söyleyen Gülce Kaygusuz’a şunları söyledi: “ Ben Türkiye’de Psikiyatri Profesörü olan ilk Rektörüm, inşallah sende hem Edebiyatçı hem de Pilot olan bir rektör olur, bu hayalini gerçekleştirir, memleketin, toplum ve ülken için faydalı bir bilim insanı olursun”.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol