Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ dizi

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE ENERJİ ZİRVESİNİN 2.’Sİ DÜZENLENDİ

 KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2. Enerji Zirvesi’nin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. Kullanılan mevcut kaynakların yenilenemeyen kaynaklar olduğunu hatırlatan Kıllı, sürekli artan enerji ihtiyacının karşılanması için, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin gerekliliğini vurguladı. Türkiye’nin enerji ihtiyacının sadece yüzde 26’lık kısmının yerli kaynaklarla karşılanabildiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapılmasının, dünyada mevcut yeniliklerin aktarılması ve yeni kaynakların bulunmasına imkân sağlayacağını ifade etti.

KSÜ İEEE Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli ise konuşmasının başında 2. Enerji Zirvesi’nin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Türkiye’de enerji talebinin her yıl yüzde 7 oranında arttığının altını çizen Doç. Dr. Şekkeli, “Bu yüzden enerji konusu bizim için çok önemli, ülke olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının araştırılmasına önem vermeliyiz” diye konuştu.

 Açılış konuşmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Müdürlüğü’nden Dr. Fazıl Kaytez, “Yenilenebilir Enerji ve Yeni Teknolojiler” konulu sunumunu gerçekleştirdi.  Enerjinin dünya siyasetine yön veren önemli bir argüman olduğunun altını çizen Kaytez, enerji güvenliklerini sağlayan ülkelerin aynı zamanda güçlü ülkeler olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilgiler veren Dr. Kaytez, Türkiye’nin jeotermal enerji potansiyeli açısından Avrupa’da 1’inci Dünyada ise 7’nci sırada olduğunu ifade etti.

Zirve, enerji sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin sunumlarının yer aldığı oturumlarla son buldu.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol