banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ TÖMER’İN TÜRKÇE KURSUNA KATILAN SURİYELİLER KSÜ’YÜ ZİYARET ETTİ
 Geziye KSÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadi GEDİK,  KSÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin DEMİRCİ, kurs eğitmenleri İsrafil UÇAR ve Ülkü Hicret MİRAL’ın öncülüğünde 50 Suriyeli kursiyer katıldı.

İlk olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu (BESYO) gezen Suriyeli grup daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret etti.

Sırasıyla Rektörlük binası ve Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesini gezen Suriyeli kursiyerlere öğle yemeğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ eşlik etti.

Rektör DEVECİ Türkçenin ve Türkçe öğrenmenin önemini vurgularken Suriyeli kursiyerlerin en iyi şekilde Türkçe öğrendikten sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine başvurarak kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

KSÜ’yü ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti ve hayranlıklarını dile getiren Suriyeli kursiyerler Türkçeyi en iyi şekilde öğrenip Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde okumak istediklerini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, yemek sonunda Suriyeli öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Grup daha sonra yabancı öğrencilerin Üniversitemize başvurularıyla ilgili uygulamalar konusunda KSÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alparslan ALKIŞ ve Dış İlişkiler Koordinasyon Birimi Sorumlusu Özlem NALBANTBAŞI’dan bilgi aldı.

Kursiyerler gezi kapsamında ayrıca Üniversitemiz Orman Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesini de gezdi.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının hazırladığı proje ile Kahramanmaraş’ta ve çevre illerdeki Çadır kentlerde “İleri Düzey Türkçe Kursu” düzenlendiğini belirten gezi koordinatörü KSÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadi GEDİK “İlimizde bu proje,  merkezimiz KSÜ TÖMER’in katkılarıyla devam etmekte ve Türkçe Kursuna 65 Suriyeli kursiyer katılmaktadır” diye konuştu.

Kursiyerlerin Türkçe Yeterlik Belgesi (C1) aldıktan sonra üniversite okumak üzere başvuru şartlarına sahip olan kişilerden oluştuğunu ve kursu bitirmeleri halinde Üniversitemiz öğrencisi olabilecek yeterliliğe sahip olabileceklerini vurgulayan GEDİK “Bu nedenle Üniversitemiz Avşar Yerleşkesini gezdirerek onların Türkçe öğrenme konusundaki motivasyonlarını yüksek tutmak istedik. Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Durmuş DEVECİ hocamız bize her aşamada destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz ”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol