banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ REKTÖRÜ: “SURİYE’LİLERE YARDIM ETMEK TARİHİ BİR GÖREVDİR”
 Misafirlerini Rektörlük girişinde karşılayan Rektör Karaaslan, yaklaşık iki saate yakın bir görüşme yaptı. Suriye’de ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de ki Üniversiteler de eğitimlerine devam eden Suriyeli öğrencilerin okudukları üniversiteleri ve Rektörlerini ziyaret ettiklerini ve Suriyeli Öğrencilerle ilgili bilgi aldıklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mohealdin Bananeh gördükleri ilgi ve alakadan dolayı çok sevindiklerini ve bunların hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Bakan Bananeh; “ Bildiğiniz gibi Suriye’nin Eğitim durumu şu an çok fena bir durumda. Türkiye bizlere kapılarını ve eğitim kurumlarını açmakla bizim bazı sorunlarımızı çözdü. Özellikle Türk Üniversitelerinin bize kapılarını açması ve Suriyeli öğrencilerin özel bir muamele görmeleri bizleri çok sevindirdi. Bu özel muamele elbette ki bizlerin aklından hiç çıkmayacak ve gerekli olan her yere biz bunu taşıyacağız. İnşallah bizler zafere ulaştıktan sonra Türk kardeşlerimiz ile birlikte çalışırız. Bizim binlerce öğrencimiz malum savaş nedeni ile özellikle üniversiteli öğrencilerimiz iki, üç yıldır eğitim öğretimden uzak kaldı. Bizler bu çocuklarımızın durumları için Türk Üniversitelerini ziyaret ettik onlarda sağ olsunlar bizlere destek oldular kimi yerde kayıtları uzattılar, kimi yerde boş kontenjanları bizler için kullandılar. Bizler bu gün buraya hem Sayın Rektörümüzü ziyaret etmek hem de eğer varsa imkânları bizim çocuklarımız için biraz daha fazla kontenjan istemek için geldik. Bizleri kabul ettiği ve Suriyeli öğrenciler için gösterdiği gayretten dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren ve Suriyeli öğrencilere bu imkânı vermenin tarihi bir görev olduğunu dile getiren Rektör Karaaslan ise; “Suriye’de ki kardeşlerimizin çektikleri sıkıntıların yakından şahidiyiz. Bütün dünya ne yazık ki başka hesaplar içerisinde olduklarından hakiki bir şekilde Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmadılar. Biz arada sırada problemler yaşasak bile Suriye’den gelen kardeşlerimizden herhangi bir şikâyetimiz yok. Tabi ki savaştan sonra kurulacak yeni Suriye’de elbette yetişmiş insanlara ihtiyaç duyulacak, onun için gelenleri sadece barınma ve iaşesini sağlayarak misafir etmek yeterli değil, mutlaka Suriyeli gençlerin yetiştirilmesi gerek. Bunun içinde hükümetimiz ilk başta pratik, fonksiyonel tedbirler aldı. Ben Suriyeli kardeşlerimize her türlü yardımı tarihi bir görevimiz olarak görüyorum ve hükümetimiz tarafından verilen bu eğitim imkânlarını hem olumlu buluyoruz hem de memnuniyetle takip ediyoruz. Suriye’den ilk gelen öğrenci kardeşlerimizin hangi Fakültelere gidebilecekleri belli idi, bu yıl bizden de KSÜ olarak bir miktar öğrenci almamız istendi. Biz de tabi ki bu kardeşlerimizin, kardeş ülkenin geleceği için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız ve bize düşen ne varsa biz onları gerçekleştireceğiz. Hatta en son Çadır kentten bize gelen 20 Suriyeli öğrencimizin Pasaportları olmadığı için problem çıkmıştı ama biz onlara, Valiliğimizle de görüşerek tanıtım kartları ile kaydedip eğitimlerini sürdürme imkânı verdik. Bundan sonrada bize düşen bir şey olduğunda da daha öncede söylediğim gibi tarihi bir görev olarak yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Yaklaşık iki saat süren ziyaret sonunda KSÜ Rektörü Prof. Karaaslan misafirlerini rektörlük kapısına kadar yolcu etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol