banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ KAHRAMANMARAŞ EKONOMİ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Ekonomi Forumu Toplantısına Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlıklarının üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Bu forumun amacı ekonominin üst düzey bürokratları ile reel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerini bir araya getirerek, bölgede yaşanan sorunları konuşmak, anlamak ve bu sorunlara çözüm üretmektir.” diyen Rektör Deveci “Bu toplantıların bölgenin ve sektörlerin sorunlarını tespit edip, bu sorunlara yönelik mikro ve makro ölçekte çözümler üreterek, firmalarımızın önünü açmak ve yeni yatırımlara yön vermek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu tarz toplantıların ve iştiraklerin sürekliliğini önemsiyorum.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın tarihte ticaret, tarım ve üretimde önemli bir yerinin olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş’ımız nasıl İstiklal Mücadelesinde önde olduysa istikbal mücadelesinde de cesur yürekli müteşebbis, cesur yürekli insanlarımız taşın altına sadece elini değil gövdesini her şeyini riske ederek çok önemli yatırımlara imza atmıştır.” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise ekonominin hedeflere ulaşmada önemli bir araç olduğunun altını çizerek ekonomik açıdan büyük bir potansiyeli olan Kahramanmaraş’ın kalkınmasına engel teşkil eden problemlerin tespit edilerek çözümlenmesinin gerekliliğini vurguladı.

Vali Güvençerin ardından söz alan Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, dünyanın kriz yaşarken Türkiye’nin büyüdüğünü belirterek: “Son 20 çeyrektir Türkiye ekonomisi büyüyor. 2014 yılında yüzde 2,9 büyüme kaydettik. Dünya ekonomisinin her türlü olumsuzluğuna rağmen Türkiye istikrarlı büyümesini sürdürüyor” dedi.

Kahramanmaraş’ın markalaşma açısından önemli bir potansiyelinin olduğuna değinen Bakan Yardımcısı Yıldırım: “Önemli bir markalaşma yapmak markaya değer katmak konusunda da Kahramanmaraş’ta bir beceri var. Sadece üretmekle satmakla değil markalı satmakla para kazanılıyor. Kahramanmaraş’ta evvelden bu yana gelen Tüccar-iş adamı kimliğinin genlerinde olduğunu görüyorum. İhracat konusunda önde gelmesinin bir nedeni de budur” diye konuştu.

Zirveye Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri de konuşmaları ile katkı sağlarken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Buluntu birer konuşma yaptı.

Toplantıda ayrıca KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Örnek Kahramanmaraş Valiliği adına Kahramanmaraş ekonomisine ilişkin sunum gerçekleştirirken, KSÜ ÜSKİM, Kahramanmaraş Teknokent A.Ş. Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ÜSKİM ve Teknokent’te yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ekonomi zirvesine geçildi. Zirvede Ekonomi Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım; Gelir İdaresi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil ve Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol