banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ AŞÇILIK BÖLÜMÜ, FETHİYE’DEN 2 ALTIN VE 4 GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNDÜ
 

KSÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı öğrencileri, sundukları sıra dışı tatlarla yarışmanın dikkat çeken ekiplerinden biri oldu. 8-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ulusal yemek yarışmasında üniversiteler düzeyinde 3 gümüş, bireysel kategoride 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan KSÜ Aşçılık Programı öğrencileri toplamda 6 madalya kazandı.

Üniversiteler düzeyi aşçılar taze makarna kategorisinde KSÜ öğrencisi Çelebi Ertem’in buluşu olan Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinden tarhana ve sumak ekşisi kullanarak hazırlanan makarna hamuru, altın madalya kazandı. Çelebi Ertem’in dikkat çeken buluşunun yanı sıra üniversiteler düzeyi aşçılar tatlı tabağı kategorisinde Aysu Ertit, yine Kahramanmaraş yöresinin sevilen tatlarından kadayıfa yaptığı modern yorumla altın madalyaya uzandı.

Üniversiteler düzeyi aşçılar modern Türk mutfağı kategorisinde Türkan Özdemir, Osmanlı mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan ördek ciğerini Kahramanmaraş’ın övünç kaynağı olan işlemeli bakır tabağı ile sunarak gümüş madalya alırken, üniversiteler düzeyi ekip kategorisinde Çelebi Ertem, Aysu Ertit ve Türkan Özdemir, yöresel lezzetlerimizden ekşili çorba, ana yemek olarak balık sarma ve çilek dolgulu profiterol tatlısı ile gümüş madalya kazandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, madalyalı aşçılarımızı Rektörlük Makamında kabul ederek bir süre görüştü. Elde edilen başarıda önemli katkılar sağlayan Öğr. Gör. Seyhan Özdokur’u ve dereceye giren öğrencileri tebrik eden Rektör Deveci, “2016-2017 Akademik Yılında ilk kez eğitime başlayan Aşçılık Bölümümüz, 24-25 Şubat 2017 tarihleri arasında Kuşadası’nda Dünya Şefler Birliği akreditasyonu ile düzenlenen 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası’ndan da 1 gümüş 3 bronz madalya ile dönmüştü. 2 yıllık geçmişe sahip Aşçılık Bölümümüzün artan başarı grafiği hepimizi son derece gururlandırdı. Üniversitemizin kısıtlı imkânlarına rağmen başarı çıtasını sürekli yukarı taşıyan öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

KSÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Pak ve Öğr. Gör. Seyhan Özdokur’un da hazır bulunduğu ziyaretin anısına Rektör Derveci 6 madalya birden kazanan öğrencilere Kahramanmaraş el işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık hediye etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol