Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞARIYLA SONUÇLANDI
 Girişimcilik eğitmeni Vedat Kahyalar’a ilçede övgü ve teşekkür.

KOSGEB, eğitimleri alan ve işyeri açıp iş planı hazırlayarak başvuran girişimci adaylarına 30,000 TL’ye varan hibe teşviki uyguluyor.

Andırın Kaymakamlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve BTC adına EDÜSER firmasının desteklediği ve Girişimcilik ve Kişisel Gelişim Uzmanı Vedat Kahyalar tarafından verilen girişimcilik kursuna katılan 27 girişimci adayı kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanırken, KOSGEB’in hibe teşviki uygulamasından da yararlanacakları belirtildi.

Bölgede faaliyette bulunan BTC , bu kursu başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına işyeri açmaları halinde 15,000 TL hibe desteği uygulayacağını müjdeledi. Andırın ekonomisine sağlayacağı yatırım ve istihdam katkısı ilçede mutlulukla karşılandı. Kursun açılmasına önderlik eden Andırın Kaymakamı, Halk Eğitim Müdürlüğü ve BTC yetkilileri eğitimin her aşamasını yakından takip ederek desteklerini belirtti.

Aynı zamanda Adanapress.com yazarı olan girişimcilik eğitmeni Vedat Kahyalar, girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra ilçede lise son sınıfta okuyan öğrencilere ve ilçede çalışan yönetici ve memurlara “BAŞARIYA GİDEN YOL” semineri verdi. Büyük ilgiyle karşılanan seminere öğrenci ve memurların ilgisi yüksekti.

Girişimcilik eğitmeni Vedat Kahyalar, verilen eğitimlerle ilgili bilgi verdikten sonra, Kaymakam, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ilçede gerçekleşen bu eğitimin Andırın ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirterek Vedat Kahyalar başta olmak üzere öğrencilere, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve kursa destek olan BTC yetkililerine teşekkür ettiler.

10 gün boyunca devam eden girişimcilik eğitiminin son gününe İlçe Kaymakamı Alper Çifci, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, MEM Sami Cömert, HEM Müdürü Mustafa Öksüz, Mal Müdürü Hatice Aydemir, İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer, TC Ziraat Bankası Andırın Şube Müdürü Mesut Köşger, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, BTC Kırsal Kalkınma Uzmanı Bahadır Bolat, Andırın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Rüzgar ve Andırın Esnaf Kefalet ve Kredi Kooparatifi Başkanı Yusuf Mirik, Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Coşkun ile AÇEK üyelerinin yanı sıra diğer davetliler katılırken, öğrencilerin hazırladığı sunumlar ve yapılan ikramları beğeniyle karşılandı. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol