banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KONUKOĞLU, ‘’YILIN SANAYİCİSİ’’ ÖDÜLÜNÜ ALDI

 Uluslararası ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından düzenlenen ‘’14. Yılın Starları Ödül Töreni’’, WOW İstanbul Hotelleri’nde gerçekleştirildi. Ekonominin Oscar’ı olarak nitelendirilen Yılın Starları Ödülleri, 27 kategoride, derginin okurları tarafından birinci seçilenlere verildi.

‘’Yılın Sanayicisi’’ kategorisinde, dünyanın dört bir tarafında okurlardan gelen oyların yüzde 65.6’sını alarak ilk sırada yer alan Adil Sani Konukoğlu ödülünü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçinin elinden aldı. 

Törene, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ile Adil Sani Konukoğlu’nun eşi Jülide ve oğulları Ertuğrul, Yiğitcan ve Alperen Sani Konukoğlu da katılarak, mutluluğuna ortak oldular.

KONUKOĞLU: ‘’BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR ÖDÜL’’

Ekonomi dünyasının en saygın dergilerinden Ekovitrin’in yöneticileri ve tüm ekibini bu güzel organizasyondan dolayı kutlayan Adil Sani Konukoğlu, derginin okuyucularına da teşekkür ederek, ‘’Böyle özel bir gecede ödül almaktan büyük onur duydum. Okuyucunun oylarıyla seçilmiş olmak benim için çok kıymetli. Bu yüzden benim için çok değerli bir ödül’’ dedi.

Sanko Holding’in kurucusu rahmetli babaları Sani Konukoğlu’nu kendisine örnek aldığını ve onun ‘’İşin hilesi dürüstlüktür’’ sözünü hayatında rehber edindiğini vurgulayan Adil Sani Konukoğlu,  çocukluk yıllarında başladığı iş hayatının işverenliğe kadar uzandığını dile getirdi.

Konukoğlu, ‘’Bu ödülü beni yetiştiren ve iş hayatımda önümü açan babam adına, her zaman yanımda olan ailem ve tüm çalışanlarım adına gururla alıyorum’’ diyerek, mutluluğunu herkesle paylaştı.

Sanayici olarak tek amaçlarının Sanko Holding’i büyütmek, Gaziantep ve Türkiye ekonomisini daha ileriye taşımak olduğunu anlatan Konukoğlu, gündemlerinde her zaman yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olduğunu kaydetti.

Konukoğlu, ‘’Bu ödüller bizim için itici güç oluyor. Bundan sonra da ülke sevdasıyla, işimize dört elle sarılarak aynı şevk ve azimle çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

EKOVİTRİN MEDYA GRUBU BAŞKANI

Ekovitrin Medya Grubu Başkanı Kamuran Abacıoğlu da konuşmasında, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Yılın Starları anketinin bu yıl çok farklı bir ilgi gördüğünü, ilk yıl 7 bin civarında oyun kullanıldığı ankete 2014 yılında rekor katılım sağlandığını söyledi.

Ödüle aday olanları ve ödül alanları tebrik eden Abacıoğlu, ‘’Şimdi birlikte Türkiye’yi daha ileriye götürme zamanı’’ ifadelerine yer verdi.

’14. Yılın Starları’’  töreninde, iftar öncesi Türk sanat ve Türk tasavvuf müziği eşliğinde eserler sunuldu. Daha sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’Yılın Siyaset Adamı’’ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ‘’Yılın Bakanı’’ seçildiği büyük yarışta, diğer kategorilerde de dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Ekovitrin Medya Grubu Başkan Yardımcısı Şeref Özata ve Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak’ın da ev sahipliği yaptığı törene,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve çok sayıda davetli katıldı.

ANKETE REKOR KATILIM SAĞLANDI

Bu yıl 1 Ocak-20 Mart tarihleri arasında yapılan Yılın Starları Anketi’nde; Türkiye’nin yanı sıra derginin temsilcilikleri bulunan Amerika, Çin, Rusya, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Romanya, Türkmenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Güney Afrika ve Suudi Arabistan’daki okuyucuları ‘’www.ekovitrin.com’’ sitesinden ve dergideki formu doldurarak oylamaya katıldılar.

27 ayrı kategoride 81 aday yarıştı. Ankete rekor katılım sağlandı ve Yılın Starları 310 bin 202 oyla belirlendi.

Dört kuşaktır sanayici bir aileden gelen Adil Sani Konukoğlu da aday gösterildiği ‘’Yılın Sanayicisi’’ kategorisinde oyların yüzde 65.6’sını alarak, diğer iki rakibini geçmeyi ve ilk sırada yer almayı başardı.

ADİL SANİ KONUKOĞLU

1961 yılında Gaziantep’te doğdu. 1980 yılında Gaziantep’te lise eğitimini, 1984’te ABD University of Denver’de İngilizce lisan eğitimini tamamladı.

 1987 yılında Sanko Tekstil A.Ş. iplik tesislerinde çalışma hayatına başladı. 1992-2006 yılları arasında SANKO Holding’de CFO görevini üstlendi. 2006 yılından beri SANKO Holding’e bağlı Okul, Hastane, Çimento - Beton ve İplik-Havlu grup başkanlıklarını sürdürüyor.

Gaziantep Koleji  Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantepspor Yönetim Kurulu Üyesi,  Sankospor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantep Genç İşadamları Derneği Kurucu Başkanı,  Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Adil Sani Konukoğlu, halen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ile TOBB Sanayi Odaları Konseyi Üyeliği ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanvekili, Kudüs Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantep Kent Konseyi Başkan Vekili, İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu Üyesi görevlerini yürütüyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Gaziantep Gelir Vergisi Rekortmenleri Listesi’nde her yıl en üst sıralarda yer alan Adil Sani Konukoğlu,  2004 yılında Ekonomist Dergisince açıklanan ‘’Türkiye’de Paraya Yön Veren 30 kişi’’ ve 2014 yılında Ekonomist Dergisi’nce ‘’Anadolu'ya Yön Veren En Etkin 50 İş İnsanı’’ arasına girmişti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol