banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ONİKİŞUBAT’LA CANLANIYOR

Sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan semt kahvaltıları Yeşilkent Sitesi’yle devam etti. Vatandaşlar arasındaki komşuluk ilişkilerini geliştirerek, toplumsal kaynaşmayı pekiştirmeyi amaçlayan program çerçevesinde aynı sofrada buluşan Yeşilken Sitesi sakinleri hep birlikte kahvaltı yapıp, gündelik hayatın stresinden uzaklaştılar.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt ve Nihan Büyükdereli’nin de eşlik ettiği program renkli görüntülere sahne olurken, site sakinlerinin talepleri dinlenip, istişarelerde bulunuldu.

Programda konuşan Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak vatandaşlar arasındaki dayanışmayı artırıcı adımları atmaya devam edeceklerini söyledi. Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar yemekleri ile 70 bin insanı bir araya getirdiklerini anımsatan Mahçiçek, Pazar kahvaltılarıyla da insanları buluşturmayı sürdüreceklerini belirtti.

“Bizim çocukluğumuzda komşuluk ilişkileri çok daha farklıydı” diyen Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Eskisi kadar komşularımızla bir araya gelemiyoruz. Bizim zamanımızda annelerimiz her akşam birer tabak yemeğini komşularıyla paylaşırdı. Tarhana yapar, yağlamasını paylaşırdı, firiğini paylaşırdı. Çarşıda bir işi olsa, çocuğunu komşusuna emanet eder giderdi. Bu hasletlerimizi, bu özelliklerimizi kabul edelim ki biraz kaybettik. Ama bunlar güzel hasletlerdi. Bunları yeniden kazanmamız gerek. Komşularımızla beraber daha yakın, daha güzel münasebetler içinde olmamız lazım. İşte bu programların amacı bu. Bugünde sizlerle bir araya geldik. Çok sık görüşemediğimiz kardeşlerimizle en azından kahvaltıda bir arada olduk. Bildiğiniz gibi Ramazan ayı boyunca da 70 bin insanımızla bir arada olduk. Soframızı ekmeğimizi paylaştık, çok ciddi bir kaynaşma oldu. Görüyorsunuz, bu ortamlar sayesinde insanlarımız birbirlerine daha çok yaklaşıyor, gerginlikler ortadan kalkıyor. Gerçekten insanlarımızla bir araya geldiğimiz zaman bu sinirli atmosferi oluşturan sebepler ortadan kalkıyor. Meramımızı, yapmak istediğimizi daha kolay sunuyoruz. Kaynaşma bakımından son derece başarılı çalışmalar oluyor. İşte biz de Onikişubat Belediyesi olarak eski adetlerimizi bu iftarlarla, kahvaltılarla yeniden canlandırıyoruz. Ekmeğimizi, soframızı paylaşarak birbirimize daha da yakınlaşıyoruz. İnşallah bu sosyal politikalar çerçevesinde çalışmalarımız devam edecek. Ben programda emeği geçen başta Başkan Yardımcımız Nihan hanım olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Site sakinleri adına konuşan Dr. Tevfik Kısakürek ise bu samimi ortamı oluşturan Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti. Kısakürek, “Bildiğiniz gibi Hanefi Bey yıllarca memleketimizde milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptı. Ama daha fazla hizmet etmek için şimdi tekrar belediye başkanı oldu. İnsanları kaynaştırmak, güler yüzlü olmak Hanefi Beye has bir özellik. Ben sadece Maraş’a yaptığı bir tek hizmeti anımsatmak istiyorum. Malumunuz Türkiye’nin şu anki yaşadığı kurak ortamda eğer Maraş susuzluk çekmiyorsa Karasu projesini hazırlayıp Maraş’a getiren Hanefi Bey sayesindedir. Bu bakımdan kendisine tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Sohbetle devam eden program, soru-cevap bölümüyle son buldu.

 

 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol