banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KİTAP YAZMAYA DOYMAYAN ADAM
 Kimlik Gazetesini ziyarette eserlerini getiren ve bu eserlerle ilgili olarak bilgiler veren araştırmacı-yazar Serdar Yakar, hatırlanacağı üzere yine araştırmacı-yazar Yaşar Alparslan, Yıldırım Alkış, Ömer Kaya gibi yazarlarla ortak eserler çıkartmıştı.

1994 yılında kurulan UKDE yayınlarının ilk eseri olan ve Cemal Nar’a ait Anılar ve ibretler isimli eserden sonra kitap ayazmaya doymayan Serdar Yakar, bugüne kadar kendine ait 16 eser vücuda getirmiş.

UKDE Yayınları da bugüne kadar Kahramanmaraş ve yöresine ilişkin 128 kitap yayınlamış.   

MİLLİ MÜCADELEYE İLİŞKİN ESERLERİ

Elbistan ve yöresinin tanınmış şairlerinden Ahmet Çıtak’ın hayat hikayesinin de yer aldığı şiir kitabı ardından, son eserlerinin tamamı milli mücadele ile ilgili. Bunlar; Önden gidenler (birinci kitap olup, milli mücadelede kahramanlık gösteren şahısların biyografilerinden oluşmaktadır), Şeyh Ali Sezai Efendi, Bayrak Olayı ve Aşıklıoğlu Hüseyin, Ali Rıza Pişkin, Uzunoluk ve Adil Bağdadlıoğlu, Arslan Bey, Hüsamettin Karadağ…

Yakar, Önde Gidenler isimli eseri olan biyografilerin ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirtti.


HEDEFİ, MARAŞ ANSİKLOPEDİSİ

Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Araştırmacı-yazar Serdar Yakar’a sorduk, ”Bundan sonraki hedeflerin nedir?” diye…

Bize verdiği cevap şu oldu; “Yakın komşu illerde de gördüm, en büyük hayalim, en büyük hedefim, bir Maraş ansiklopedisi hazırlamak. Güçlü ve kalabalık bir ekiple, şöyle 5-6 ciltten oluşan Maraş ansiklopedisini bu kentin insanlarına hediye etmek istiyoruz. Bir başucu kitabı olur, kaynak teşkil eder. Şimdiden hazırlıklara ve araştırmalara başladık bile”

Sevgili dost Yakar ve arkadaşlarına başarılar diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol