Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ FALA BAKACAK!

Bu haber kez okundu.

KİBAR ÖZDEMİR:  BAKANIMIZA KAYGILARIMIZI ANLATTIK
 Günlerdir kamuoyu gündeminden düşmeyen Sivricehöyük Köyü’ne yapılması planlanan Konteyner Kentin yer olarak uygun olmadığını ifade eden Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, konuyla ilgili hazırladıkları dosyayı Bakan Mahir Ünal’a sunduklarını söyledi.

Başka derneklerin imzalarının da bulunduğu dosya da öncelikle şehrimizdeki sığınmacıların misafir edilmesine ve korunmalarına karşı olmadıklarını belirten Özdemir; “Dernek olarak bölgenin hassasiyetini ve kaygılarımızı Sayın Bakanımıza anlattık ve hazırladığımız dosyayı sunduk. Buraya bir konteyner kentin yapılmaması neden yapılmaması gerektiğini anlattık” dedi.

Başkan Özdemir, Kadın Girişimciler Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Türk Anneler Derneği ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği’nin imzalarının bulunduğu dosyada şu ifadelerin yer aldığını söyledi:

“Şehrimizde yapılması planlanan Konteyner Kentin Sivricehöyük Köyü Merasındaki konumu çok sayıda sivil toplum örgütlerimizi ve Kahramanmaraş Halkını endişelendirmektedir. Öncelikle sığınmacıların şehrimizde misafir edilmesine korunmasına karşı olmadığımızı, ancak konteyner kent için planlanan yerin doğru bir yer olmadığını geçmişte yaşadığımız çok acı tecrübe ve ödediğimiz bedellerin yarattığı travmanın etkilerini hala atamayan bir şehir halkı olarak endişelerimizi dile getiriyoruz.

Çünkü;

O bölgede yaşayan halkın Alevi ağırlıklı olması nedeniyle, yanı başlarına yerleştirilecek mültecilerle büyük bir doku uyuşmazlığı aşikârdır. Bu çerçevede yaşanacak etnik olumsuzluklar kaçınılmaz olacaktır.

Ayrıca köylünün geçim kaynağı olan meranın yok edilmesi hayvancılığı da yok edecektir.

Bölgenin tamamı ekili tarım arazisi olup halkın tarımsal faaliyeti zarar görecektir.

Söz konusu meranın ekonomik anlamda daha ucuz maliyeti olduğu söylense de ileriye dönük maddi ve manevi bedeli daha ağır olacaktır. Zira; geçmişte yaşadığımız acı tecrübe neticesinde Kahramanmaraş’ın en yakın ilçesi Pazarcık ve bölge köyleri ile zayıflamış ve süregelen ekonomik ve sosyal bağ daha da zarar görecektir.

Sonuç olarak biz Kadın Platformu olarak önceliğimiz Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş halkının huzuru olup, idarecilerimizden kaygılarımız gözetilmek suretiyle başka bir bölgenin tahsis edilmesini arz ederiz. “

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol