Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

KETEM, YENİ BİNASI VE YENİ CİHAZLARIYLA KANSER AVINDA!
 Kanser taraması hizmeti çağımızda hızla artış gösteren kanser hastalıklarında erken tanının önemini arttırdığından dolayı valiliğin desteği ile Merkez ve Elbistan KETEM Merkezlerimize Mayıs 2014 itibariyle 2 adet dijital mamografi cihazı temin edilmiştir.

Her sağlıklı birey için; Merkez ve Elbistan KETEM’ lerimizde, aşağıdaki tüm hizmetler ücretsiz olarak verilmektedir.

Meme Muayenesi, Mamografi (40 yaş üstü kadınlar) Jinekolojik Muayene, GGK Testi (50-70 yaş arası kadın ve erkekler) Sigara Bırakma Danışmanlığı, Rahim Ağzı Kanseri için Pap-Smear ve HPV DNA Testi (30 yaş üstü kadınlar) Kanserden Korunma Yolları ve Erken Tanı İçin Halk Eğitimleri yapılmakta, kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı eğitimleri verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu halkımızın kanser konusundaki farkındalığını arttırmak, erken teşhis için yürütülen tarama programlarından daha fazla yararlanılmasını sağlamak ve kanserden ölüm oranlarını azaltmak için birçok program uygulamaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak eğitimin önemli bir araç olduğunun farkındayız ve Bakanlığımızın bu konudaki programları çerçevesinde ilimizde eğitimlerimizi gerçekleştirmekteyiz.

İlimizdeki 40 yaş üstü kadınları meme kanseri, 30 yaş üstü kadınları rahim ağzı kanseri ve 50 yaş üstü kadın ve erkekleri bağırsak kanser tarama programı için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ne davet ediyoruz.”

YILIN EN BAŞARILI YÖNETİCİSİ ÖDÜLÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından “Yılın en başarılı yöneticisi” ödülünü alan Dr. Ahmet Yener, başarının hikâyesini ise şu sözlerle anlattı; “Kuruluşumuzdan bu yana eğitim tarama ve farkındalık faaliyetlerimiz devam etmekte. Tabi ki başarı ekip işidir. Tüm kurum çalışanlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük.  Geçtiğimiz yıl Kanser taramasında Kahramanmaraş en çok tarama yapan il oldu. Başarımız 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu tarafından takdim edilen plaketle taçlandırıldı. Aynı zamanda ödül töreninde Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmaların sunumu yayınlandı” dedi.

KETEM, BAŞARI ÖYKÜSÜ

KETEM’in gerçek bir başarı öyküsü olduğunu ifade eden Yener, bu başarı öyküsünün, 40 ülkeden şehrimize gelen 100’ün üzerinde sağlık yöneticisine anlatıldığı bilgisini de verdi.

KETEM’in ücretsiz hizmet sunduğunun önemle altını çizen Dr. Ahmet Yener, çağrısını yineleyerek, iletişim adreslerini de verdi; “ Merkez KETEM Yeni Binası: Yörük selim Devlet Hastanesi Acil Karşısı (Gazi Mustafa Kuşçu Cd. No: 34 Randevu İçin Tel: 0344 223 18 43

SAĞLIK CAMİSINA İFTAR

Tüm sağlık personellerine, geçtiğimiz hafta 2 gün müdürlük bahçesinde iftar programı düzenleyen Halk Sağlığı Müdürlüğü, kurumlar arası ilişkilere de son derece önem veriyor.

Perşembe günü, Genel Sekreterlik ve Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerine, ebe ve hemşirelere, Cuma günü ise Aile hekimlerine ve Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarına, verilen iftarda bir araya gelindi.

Sağlık çalışanlarının bu vesileyle bir araya geldiklerini söyleyen Dr. Ahmet Yener, Ramazan’ın güzelliğini de hep birlikte yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol