Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye baskan

Bu haber kez okundu.

KEŞKE GEZİDE ÖLENLER İÇİN DE AĞLASALARDI
 “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, İstiklal Savaşı esnasında işgalci güçlere karşı kahramanca savaşmış ve kendi kendini kurtaran şehir olarak anılmış Kahramanmaraş’ta sizlerle birlikte olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum” diyen Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu (İzmir Milletvekili adayı idi, Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim üyesi ve 4 dil biliyor) şunları söyledi; “Sözlerimin başında, yakın zamanda Hakkâri’de şehit düşen askerlerimizin ve dün Ermenek’te kömür ocağında mahsur kalan işçilerimizin üzüntüsünü yüreğimizde taşıdığımızı belirtmek isterim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim...

Bugün ulusumuz için çok anlamlı bir gün... Bugün İstiklal mücadelesi vermiş bir ulusun bağımsızlığına, özgürlüğüne, aydınlık geleceğine kavuştuğu gün... Bugün demokratik, çağdaş, laik Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümünü kutlarken, önderimiz M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene bir ilke şahitlik ediyor. 91 Yıllık bir gelenek ilk defa bozuluyor. 1920 Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya sırtlarında atıyla gezerken görüp beğendiği, o yıllarda 2 katlı bir bağ evi olan sonrasında ise 11 Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Çankaya Köşkü artık öksüz... Hikayesini tamamiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin özgün tarihinden alan, mimarisiyle, dekorasyonuyla Atatürk’ün ve çağdaş Türkiye’nin izlerini taşıyan Çankaya Köşkü 12. Cumhurbaşkanı tarafından terk edildi. Cumhuriyet tarihiyle özdeş bir teamülün yıkılmasının hüznü içerisindeyiz bu 29 Ekim...  Ayrıca Çankaya Köşkü yerine kullanılacak Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki “sarayın” kaçak bir yapı olduğunu belirtmek isterim” ifadesini kullandı.  

ÜLKE TALANLARLA KARŞI KARŞIYA

TMMOB’un Ankara Şubesi hakkında 33 dava açılan inşaatla ilgili raporunu tüm iktidar yetkililerine göndermesine rağmen 12. Cumhurbaşkanının talimatıyla inşaat devam ettirildiğini ileri süren Tataroğlu, konuşmasının bir bölümünde ise;  “Adı, ABD’nin Beyaz Saray’ını çağrıştıran, Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle hiçbir bağı olmayan “Ak-Saray” konutu belli ki önce Başbakanlık  Binası olarak, daha sonra ise Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olan Başkanlık Binası olarak kullanılması planlanmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği, (AOÇ) 1925 yılında Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde hayata geçirilmiştir. Atatürk Orman Çiftliği 1.Derece Doğal Sit Alanı ve Tarihi Sit Alanı olarak korumaya alınmıştır. 14 Hyde Park, 10 Central Park,920 Gezi Parkı büyüklüğündeki, Atatürk Orman Çiftliği'nde son yıllarda büyük bir tahribat ve yok edilme süreci yaşanmaktadır” diye konuştu.

AK SARAY BİR KATRİLYONA MAL OLDU

Son olarak, AKP Hükümeti tarafından binlerce ağaç kesilerek, kimseye sormadan, Başbakanlık Binası olarak kullanılacağı belirtilen bir binanın yapımına başlandığını dile getiren Tataroğlu, son olarak sözlerini şu cümlelerle tamamladı;  “Toplam inşaat alanı 289.000 metrekare olan 1000 odalı binanın AOÇ alanına ve kent yaşamına vereceği zararlara ilişkin, tüm bilimsel uyarılara ve yargı kararlarına rağmen 1 katrilyona mal olan yapı tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Atatürk Orman Çiftliği M.Kemal Atatürk’ün bizlere mirasıdır. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’a gelen ve buradan ağaç ve doğa sevgisini uzun uzun anlatan sayın Başbakan Davutoğlu’na sormak istiyorum: “Madem bu kadar doğa sevginiz var, binlerce ağacın katledilerek inşaa edilen kaçak ve usulsüz bir yapıda devlet işlerini sürdürmeyi nasıl içinize sindireceksiniz?”

Biz CHP olarak hem Atatürk’ün mirası AOÇ’nin talan edilmesini, hem 11 Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapmış Çankaya Köşkü teamülünün yıkılmasını içimize sindiremiyoruz.

Üstelik Atatürk Orman Çiftliğinin adına dahi tahammül edemeyen ve davetiyelerde “Beştepe” yazan zihniyeti de kınıyoruz...  Bizi ulus olarak bir arada tutan ortak değerlerimizdir. Bu değerlerin başında Cumhuriyet ve onun kazanımları gelmektedir. Bu değerler ülkemizin temel taşıdır. Onlarla hesaplaşmaya gitmek ülkenin temeliyle oynamak anlamına gelir. Ki bu ülkemizin geleceği için çok tehlikeli bir oyundur. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını “kaçak”  saraylarda değil, sokakta halkla birlikte kutlayacaktır”

Parti binasındaki basın toplantısına ayrıca, CHP ilçe başkanları; Salman Savranlı ve Av. Barış Antürk, kadın kolları başkanı Feril Tekşen, gençlik kolları başkanı Barış Cangüneş, 30 Mart mahalli seçimlerinde büyükşehir ve ilçeler belediye başkan adayları, partililer katıldı.   

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol