banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KENTİN GÜNEYİNDE BAŞKA BESİ ÇİFTLİĞİ
 Meğerse akrabalarmış. Bizi götüren de, yerele siyasetin ivme kazandığı şu günlerde, Dulkadiroğlu ilçe belediye başkan aday adaylarından, Bertiz’in has evladı Mustafa Gürdal idi.

Tanıdık dediysek, oysa hiç karşılaşmamış, tanışmamız olmamıza rağmen, o bizi tanımıştı, televizyon ekranında görmüştü, sitede-gazetede yazılarımızı okumuştu, “Seni takip ediyorum abi, güzel yazıyorsun, kalemine kuvvet!” demişti.

Sıcak ve samimi karşılama, sonra da tüm misafirlere giydirilen hijyen içeren elbise ve galoşlar. Benzetmek gibi olmasın ama, kefen giymiş gibiydik.

Doğrusu bu kadar büyükbaş hayvanı bir arada görmemiş, bu kadar mükemmel bir besi çiftliği ile karşılaşmamıştık.

Çiftlik sahibi sevgili Mehmet Gürdal bizi gezdirince, pek de şaşırmadık, hayret etmedik. Çünkü onun girişimci ruhunu anlatmışlardı daha çiftliği görmeden, varmadan. Gördük ki, her şey dört dörtlük, son sistem çalışıyor. Tüm cihazlar, bilgisayar ortamında.

Büyükbaş hayvanları her daim kontrol ve muayene eden bir veterinerleri de hazır kıta bekliyor 7/24…

300 KADAR BÜYÜKBAŞ, EVLATLARI GİBİ

Mehmet Gürdal, hayvanlarla adeta konuşuyor,  bütün zamanını, mesaisini onlara harcadığı için, onlara evladı gözüyle bakıyor. “Çünkü evimden uzak, bunlarda burada daha çok vakit geçiriyorum” dediğinde, onlara bir sıcak bakışı vardı ki, görülmeye değerdi.

Onlara ihtimam gösteriyor, okşuyor, konuşuyor sanki onlarla.

Deyim yerindeyse, kentin çok uzağında, bataklıktan bir yatırım yaratmıştı Mehmet Gürdal kardeşimiz. En büyük sıkıntısı, kirlenen baraj sularıydı, endişeliydi, kaygılıydı.

Çünkü memleketinin sorunlarına, özellikle sağlıkla ilgili tüm meselelere karşı  duyarlı bir vatandaş kimliğindeydi.

ALAN BÜYÜK, GÜRDAL’IN HEDEFİ DE AZ DEĞİL!

Gerek kapalı, gerekse açık alan, yani boş tarla yatırım bekliyordu. Mehmet Gürdal bunun bilinci ile, ileriye dönük projeleri sıraladı bize.

Büyükbaş hayvanların barınma alanları, bakımları, doğumhaneleri,  yavrular için özel kabinler ve el değmeden sağılıp depolarda bekletilen sütler.

Sonra, giderken bize bir süt içirdi, lezzeti bugün için dahi damağımızda kaldı. Özel bir süttü, özel bir tadı, lezzeti vardı çünkü.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol