Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

KENT KONSEYİ, 7 MAHALLEDE ZİYARETLERDE BULUNDU.
 Menderes Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Altuntel, muhtarların mahalle insanıyla iç içe olduğu için şehrin nabzını tuttuğunu belirtti. Menderes mahallesinin kentsel dönüşümde ilk ele alınması gereken yer olduğunun altını çizdi. Menderes mahallesinin şehrin en değerli yerlerinden biri olduğunu ve zaman kaybetmeden imar ile ilgili düzenlemeler yapılırsa, çok farklı bir görünüm ortaya çıkacağını anlattı.



Kahramanmaraş'ta 90 mahallenin olduğunu ve bunlardan 14 tanesinde bilgisayar olmadığına dikkat çekti. Muhtarların imkanlarının çok kısıtlı olduğuna da değinen Altuntel  su, elektrik ve internet masraflarının ödenmesi noktasında yardım beklediklerini, yasal bir zemin bulunarak çözüme kavuşturulmasının gerekliliğine değindi. Ayrıca mahalle muhtarlıklarına doğalgaz çekilmesi için girişimlerde bulunduklarını, bu konuda da Armadaş'tan destek beklediklerini söyledi.

Menderes Mahallesi’nden sonraki ikinci durak olan Büğlek Mahallesi’ne geçildi. Büğlek Mahallesi Muhtarı Veysel US’dan edindiğimiz bilgilere göre mahallenin 3.500 nüfusu olduğu ve bu mahallede ulaşımla ilgili sıkıntılar olduğu bilgisi alındı. Şehir hastanesine ulaşımla ilgili dolmuş güzergahlarının farklılaştırılması üzerinde duruldu. Muhtarlıkta bilgisayar olmadığı için vatandaş bilgilerine ulaşılamadığı paylaşıldı. Su ve elektrik masraflarının ödenmesi noktasındaki sıkıntı Büğlek Mahallemizde de karşımıza çıktı.

Daha sonra Bayazıtlı Mahallesi Muhtarlığı’na geçildi. Bayazıtlı Mahallesi Muhtarı Ali SAKLAYICI’dan edindiğimiz bilgilere göre burada da 5.000 nüfus yaşadığı belirtildi. Bayazıtlı Mahallesinde okula ihtiyaçları olduğunu, okul için ayrılan iki farklı arsa olduğunu ancak 150 farklı mirasçı olduğu için sorunların aşılamadığı bilgisi alındı. İnternet ve elektrik masraflarının ödenmesi noktasındaki sıkıntı burada da karşımıza çıktı.

Sıradaki durağımız Divanlı Muhtarlığı’ydı. Divanlı Mahallesi Muhtarı Atilla ERİMHAN, muhtarlık binasını sosyal amaçlı kullanımlar için iki katlı hale getirmiş. Şehrin en eski mahallesi olmasından dolayı burada çarpık yapılaşmanın çok olduğu bilgisi alındı. Özellikle restorasyon edilmesi gereken eski evler olduğu belirtildi. Bunların ele alınarak şehir turizmine kazandırılması gerektiği görüşüldü.


Daha sonra Duraklı Mahallesi Muhtarlığı’na geçildi. Duraklı Mahallesi ziyaretinde Muhtar Cengiz AĞCAN ile birlikte Şeyh Adil Mahalle Muhtarı Ökkeş ÇAYIR da toplantıda hazır bulundu. Duraklı Mahallesi’nde de çok ciddi çarpık yapılaşmanın olduğu, imarda sokak olarak gözüken ancak kaçak yapılaşmayla kapanan yerlerin olduğu gözlemlendi. Bu mahallede de mutlaka imar düzenlemelerin yapılması gerekliliği konusunda hemfikir olundu. Ayrıca ulaşım konusunda da talepleri olduğunu, muhtarlığın önünden dolmuş güzergahının geçmesinin mahalle sakinlerine kolaylık sağlayacağını belirtti. Şeyh Adil Mahallesi Muhtarı Ökkeş ÇAYIR ise okul mevcutlarının çok fazla olduğunu ve okul yardımında bulunmalarını istediklerini belirtti.


Son olarak Doğukent Mahallesi Muhtarlığı’na geçildi. Şehrimizin 13.000 nüfusuyla en büyük mahallesi olan Doğukent Mahallesi Muhtarı Ahmet BAYRAKTAR, Doğukent’te hemen çözümlenmesi gereken iki ana soruna değindi. Doğukent’ten Küçük Sanayi istikametine geçen yolun en kısa sürede açılması gerektiği anlatıldı. Şehir hastanesine kısa sürede ulaşılabilmesi için bu yolun hayati derecede önemli olduğu anlatıldı. Ayrıca aile hekimliğinin Doğukent camisi yanında yapılmakta olan sağlık merkezine taşınılarak çözüm üretilmesi gerektiği söylendi ve bu konuda destek istendi. Doğukent sakinlerinin sağlık konusunda pratik çözüm alabilmelerinin buna bağlı olduğu konuşuldu. Yeni devlet hastanesi güzergahının bulundukları yere ters olduğunu ve yeni yol bitene kadar, yapılan sağlık ocağının 24 saat hizmet veren bir kuruluş olması için çaba sarf edeceklerini söyledi.


7 farklı mahallenin ziyaretinde çok olumlu görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyaret edilen muhtarlar Kahramanmaraş Kent Konseyi’ne sonuna kadar destek olacaklarını ifade ettiler.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu, her hafta salı günleri mahalle ziyaretlerine devam edecek. Kahramanmaraş'ın bütün mahalleleri ziyaret edilerek, neler yapılabileceği üzerinde durulacak. Muhtarlarla birlikte ortak çözümler üretilerek, şehrin sorunlarının çözümlenmesinde adımlar atılacak.

Kahramanmaraş Kent Konseyi, şehrin her noktasına astığı tanıtım materyalleriyle “Gelin Şehrimiz İçin Çözüm Üretelim” mesajı vermeye devam ediyor. Şehrimiz için gönüllü çalışacak kişilere ulaşılarak, 9 farklı çalışma grubu altında üretken olma noktasında ilerlenmesi planlanıyor.

             

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol