Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

KAZANCI ENGELLILER DERNEKLERINI ZIYARET ETTI
 Ziyaretlerde, Kahramanmaraş genelinde binlerce engelli olduğu, mahallelerimizin tamamında engelli sayısının belirlenerek durum tespiti yapılmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Engelillerimizin hayatını daha yaşanabilir olduğu ve engellerin kalktığı bir Kent hayal ettiklerini belirten Kazancı, bu amacı taşıyan bütün çalışmalara destek vereceklerini ve ayrıca bu çerçevede mahalle muhtarlarıyla da  işbirliği yapacaklarını, toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesinin artırılması ve Kent hayatı içerisinde aktif ve etkin olması için büyük bir gayret göstereceklerini söyledi.

Bedensel Engelliler Derneği ziyaretinde, Ali Çayır ile şehrimizde engellilerimiz için neler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle kaldırım ve yolların engelli hayatına uygun yapılmasının, hayatı kolaylaştırmada büyük önem taşıdığı belirtildi.

Ortopedik Engeliler Derneğinde, derneğin vermiş olduğu bilgisayar kursunda incelemelerde bulunuldu. KAZANCI, 2. dönem kursiyerleriyle bir araya gelerek kursiyerlerin sıkıntılarını dinledi. Bilgisayar ve farklı konularda engellilere yönellik hangi kurslar verilebileceği görüşüldü. Dernek başkanı Arif Demir de yapılabilecek etkinlikler ve iş ortaklıkları olabileceğini belirtti.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Abdülhamit Yeniceli, ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade etti. Çıkardıkları dergi ile yapılan çalışmalar hakkında  Kahramanmaraş kamuoyu ile paylaşımlarda bulunduklarını anlattı. Engellilere yönelik yapılacak bir çok çalışmanın, onların hayatını kolaylaştıracağını anlattı.

Son olarak, Görme Engeliler derneği başkanı Doğan Nurluyol ziyaret edildi . Yapılan ziyarette, seçim kampanyasında gelinen nokta  ve kentimizdeki engellilerin yaşam koşulları ve sorunları üzerine yapılan tespitler hakkında konuşuldu.

KAZANCI, Engelli derneklerini ziyaretinde derneklerimizin tamamında Avrupa Birliği projelerinden yararlanmalarının önemine dikkat çekti. Çok daha büyük imkanların yapılacak projeler ve HİBE şeklinde desteklerle şehrimizde kulllanabileceği paylaştı. Bu konuda yoğun gayret sarfedilmesi için,  proje ekipleri kurulmasının gerekliliğini anlattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol