banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KARATAY'DAN YEMEKLERİMİZE ÖVGÜ DOLU SÖZLER!

Ünlü gurme, Prof. Dr. Canan Karatay, Kahramanmaraş yemeklerinin hepsini tüm Türkiye’ye önerirken, ‘Andırın Doktoru’ olarak bilenen ‘Tirşik’ çorbasına ise adeta bayıldı.

Kahramanmaraş Gastronomisi ve Kahramanmaraş Paçasını tanıtmak için şehre gelen Karatay ilk olarak, MADO evinde tamamı yöresel olarak hazırlanan yemeklerden tattı. Gördüğü ilgiden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Karatay, eli böğründe, tirşik çorbası, tarhana çorbasına ise hayran kaldı. Kahramanmaraş’ın cevizi, çöreği, kırmızıbiberinin olduğu masada Türkolog Sibel Topçuoğlu Dedeoğlun’dan bilgiler alan Karatay, yemekleri sanata benzeterek sanat sergisi gibi gezdiğini söyledi

BURADA OLMAKTAN GURUR DUYDUM

 Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kahramanmaraş’ta olmaktan gurur duyduğunu ifade etti ve: “Hakikaten muazzam bir karşılama, muazzam bir sofra. Kahramanmaraş sofrası çok çok önemli diye düşünüyorum. Ben biliyorsunuz Elazığlıyım. Tabii ki çok yakın ama çok lokal şeyler var. Mutlaka lokal değerlerimizi öne çıkarmak zorundayız. Fabrikadan üretilen yapay şeylerden çocuklarımızı ve gençlerimizi uzak tutmak mecburiyetindeyiz. Bütün dünya artık buna döndü. Bütün dünya Organik, doğal yerel ve mevsimsel yiyeceklere döndü. Onun için hakikaten bu kadar yapılan yemeklerin ve bu yemekleri yapan hanımların ellerine sağlık. Bir sanat diye düşünüyorum. Ben demin yemekleri gezerken bir sanat sergisini gezmiş gibi hissettim. Buraya geldiğim için gurur duyuyorum” dedi.

BİZİM İÇİN APAYRI BİR MUTLULUK

 MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur da Canan Karatay’ı Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek: “ Canan Hoca'yı Kahramanmaraş'ta görmek bizim için apayrı bir mutluluk. Şehirlerin tanıtımında ülkelerin tanıtımında Gastronomide çok önemlidir. Canan hocanın da gastronomi ile ilgili Kahramanmaraş'a gelip bizimle beraber olmasından son derece mutluyuz. Kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Canan Karatay’ı çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak; haber46

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol