banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KALKINMA BANKASI’NDAN KARAKÜÇÜK’E ZİYARET
 KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı ziyaret sırasında Banka’nın yeni dönemdeki stratejilerini anlatan ÜSKÜPLÜ: “Türkiye Kalkınma Bankası’nın %99,9’u Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait. Kuruluş amacımız da sanayi işletmelerinin projelerine kaynak sağlamak. Bu dönemde de Enerji Verimliliği üzerine çalışma yapan, proje hazırlayan firmaların finansman sorununu çözmeye çalışıyoruz. Gelişen bir sanayiye sahip olan Kahramanmaraş’ta bu kaynaklar hakkında bilgi aktarmak istedim.” dedi.

KMTSO Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK de kendisini misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek: “Bugün dünyanın en önemli gündem maddesini enerji ve enerji kaynaklarının korunması oluşturmaktadır. Termik ve nükleer enerji gibi kaynakların yanı sıra hidro elektrik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları da dünya enerji ihtiyacının giderilmesi noktasında büyük önem arz etmektedir. Ancak en önemli nokta, enerji verimliliğinin artırılmasıdır. Üretmek için harcadığımızın yarı maliyetine verimlilik artırarak enerji sağlayabiliriz. Makine ekipman modernizasyonu, bina yalıtımı vb. tedbirlerle bu en üst seviyeye çıkartılmalıdır. Bu noktada özellikle sanayi işletmelerinin maliyetlerini düşürecek olan verimlilik artırma projeleri öne plana çıkmaktadır. Kalkınma Bankası'nın kredi olarak kullandıracağı kaynaklar çok faydalı olacaktır.” dedi.

Ardından iş adamlarının da katıldığı çalışma yemeğine geçildi. Krediler Daire Başkanı ÜSKÜPLÜ tarafından Kalkınma Bankası'nın KOBİ’lere ve yatırımcılara yönelik olarak Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve İslam Kalkınma Bankası kaynaklarından kullandırılabilecek yatırım kredileri hakkında sunum yapılarak bilgi verildi. Kredi kullandırma koşulları, geri ödemeler, hangi tür yatırımların kredilendirildiği, firmanın teminatlarının neler olacağı gibi detaylar hakkında iş adamları ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol