Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ’TA RÜZGÂR ENERJİSİYLE ÜRETİLEN ELEKTRİK RAKAMLARI

Türkiye’de son yıllarda birçok ilde Rüzgâr Enerjisi ile elektrik üretimine önem verilmeye başlandı. Alternatif enerji kaynaklarından birisi olan rüzgâr enerjisi Türkiye’de 10 bin megavatı geçmiş durumda. Şuan Türkiye genelinde 269 Rüzgâr Enerji Santrali aktif şekilde faaliyet gösteriyor. Kahramanmaraş’ta ise 2 rüzgâr enerji santrali ile 71 bin 477 kişinin günlük elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

CERİT RÜZGÂR SANTRALİ

Çağlayancerit ilçesinde bulunan bu santral 90 MW ile Türkiye'nin 158. Kahramanmaraş'ın ise 8. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 19. büyük Rüzgâr Enerji Santrali'dir. Bu santralde 25 türbin ile yılda 299 bin 592 GWH elektrik üretilmektedir. 208 milyon 17 bin 500 kilovatsaat elektrik üretimi ile 57 bin 274 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması vb.) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 69 bin 641 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. Bu santraldeki elektrik üretimi Kahramanmaraş’ın elektrik ihtiyacının yüzde 2,2’sini karşılamaktadır.

DİLEK RÜZGÂR ENERJİSİ SANTRALİ

Andırın ilçesinin Alanlı Mahallesi bölgesinde yer alan santral 27 MW ile Türkiye'nin 423. Kahramanmaraş'ın ise 14. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 131. büyük Rüzgâr Enerji Santrali'dir. Bu tesiste 12 adet Türbin bulunmaktadır. Bu Santral ortalama 51 milyon 583 bin 787 kilovatsaat elektrik üretimi ile 14 bin 203 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması vb.) elektrik ihtiyacını karşılamaktadır. Dilek Rüzgâr Enerjisi Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 17 bin 269 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. Bu santral Kahramanmaraş’ın elektrik ihtiyacının yüzde 0,29’unu karşılamaktadır.

Haber: Ömer Harmankaya

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol