Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ'TA GÖRME ENGELLİLER ÇALIŞTAYI …
 İl Müftüsü Gevher: "Hep birlikte dua edelim ki öbür tarafta görme özürlü olmayalım"

Kahramanmaraş'ta "Görme Engellileri Kur'an Eğitiminde Gelinen Son Nokta ve Görme Engellilerin Dünü, Bugün ve Yarını" konulu çalıştay 25 ilden katılan ve farklı mesleklere sahip görme engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Hacı Osman Arıkan Yurdu'nda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, hayatındaki en duygulu toplahtılardan birini yaşadığını söyledi. Dünyada Allah'ın nimetlerini gören nice insanlar olduğunu belirten Gevher, şunları kaydetti: "Siz buraya şükür için gelmişsiniz. Bu gayretiniz Allah'ın ayetlerini görmek için gelmişsiniz. Göremiyorsunuz ama sizin manevi gözünüzle çok daha farklısınız. Çünkü sizlerin hafızaları çok kuvvetli. Hep birlikte dua edelim ki öbür tarafta görme özürlü olmayalım. Bir insan için en önemli husus, rabbine mülaki olmak ve onunnla konuşabilmek bu da Kur'anı- Kerim ile mümkündür." Gevher, çalıştayın bir bütün olarak yansıması amacı taşıdığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

İsadivanlı Camii müezzini kayyımı Rıdvan Cinkara ise,  görme engelliler için hazırlanan kurslarda eğitmenlik yapmış kişiyleri bir araya getirdiklerini söyledi. Verilen eğitimlerde karşılaştıkları zorlukların 2 gün sürecek çalıştayda tartışılacağını kaydeden Cinkara, "Kur'an-ı Kerim eğitimini standartlaştırılıp kurumsallaştırmasını istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde engellilere özel bir birim kurulmasını istiyoruz" şeklide konuştu.

HABER : HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol