banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ TEMA’DA KADINA ŞİDDETE HAYIR SEMİNERİ.
 Kahramanmaraş TEMA  vakfı Başkanı Cafer Kalalı yaptığı açılış konuşmasında ‘’Günümüzde kadına şiddetin maalesef arttığını, böylesine önemli bir projenin hazırlayıcılarına teşekkür ediyorum,Umarım ilimizde düzenlenen  Kadın Şiddete Son semineri başarılı olur ,bu projenin başarılı olabilmesi ve hedefine ulaşabilmesi için toplum olarak bu projelere sahip çıkmak ve arkasında durmak durumundayız,arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’’dedi.

Seminerde ilk konuşmayı yapan Diva-Sen  Kahramanmaraş şubesi başkanı Abdulbaki Karakurt şu bilgileri verdi’’ Öznesi Erkek Projesi şimdiye kadar kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yapılan farkındalık çalışmalarından farklıdır. Projenin ana fikri şiddet uygulayan erkeklerin, şiddetin öznesi olarak uyguladıkları şiddetin ve toplumdaki cinsiyet ayrımcılığının sadece kadınları mağdur etmediğini, aynı zaman da kendilerine de zarar verdiğinin farkına varmalarını sağlamaktır’’diyen Başkan Karakurt sözlerini şöyle sürdürdü’’Projenin amacına ulaşabilmek için erkek yoğunluğu mekanlarda toplam 60 seminer yapılacaktır. Bu projenin uygulayıcısı olan Diva-Sen Kahramanmaraş Şubesi üye ve çalışan profili olarak erkek ağırlıklı bir sendikadır. Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir örgütün kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konulu bir proje yapması bu program kapsamında özel bir önem arz etmektedir.’’dedi.


Abdulbaki Karakurt son olarak şunları söyledi’’Bu proje toplumu etkileyen sorunlarla toplumu oluşturan kadın ve erkek tüm bireylerin ortak çalışmasının sorunu çözmede daha etkili olacağının özel bir örneğini oluşturacaktır’’şeklinde konuştu.

Proje Eğitimcilerinden Karan Kursu Öğretmeni Şule Eren ise slay eşliğinde yaptığı sunumda şunları söyledi’’Kadına uygulanan şiddet kadının değil aslında erkeğin sorunudur. Şiddet olan bir ortamda yetişen çocuklar gelecekte psikolojik olarak zarar görmüş bireyler olarak topluma katılırlar. Dolayısıyla ; kadına uygulanan şiddet kadının değil aslında toplumun sorunudur. Şiddet cahillik göstergesinin en üst sınırıdır. Hoşgörünün olduğu yerde şiddetin gölgesi bile düşmez. Dövebildiğin kadar değil sevebildiğin kadar kazanırsın’’dedi. 

DİVA-SEN Kahramanmaraş şubesi başkanı Abdulbaki Karakurt ve Eğitimci Şule Eren dinleyicilerin sorularını cevaplandırdılar.

Tema Evinde düzenlenen seminer öncesi ve sonrası ise katılımcılara hazırlanan anket formu doldurtuldu.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol