Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ SU VE ATIKSU PROJESİ ANLATILDI

  

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayıoğlu, Kanalizasyon ve Atık Su Dairesi Başkanı Çetin Hurşitoğlu ile müteahhit ve müşavir firma temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

 

BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmaları bölümünde ilk olarak kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, projeye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin sahiplenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek: “Bu projeye çok büyük önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir proje için gayret sarfetmesi ve sahiplenmesi hoşumuza gitti. Kendisi Ankara’ya her gelişinde konu ile alakalı olarak sürekli bizimle görüşüyor ve bilgiler alıyordu. Bugün de aramızda olacaktı ama acilen Ankara’ya gitmesi gerekiyordu. Bundan dolayı aramızda değil.

Böylesine önemli bir projenin hayata geçinceye kadar izlenmesi, takip edilmesi bizim için çok önemliydi. Bu görevi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi üstlendi” diye konuştu.

 

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 49 MİLYON AVRO

Projenin IPA kapsamında yapılacağını kaydeden Parmaksız: “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımı sürecinde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Karşılıklı Proje Anlaşması çerçevesince finansmanının %85’si Avrupa Birliği tarafından, %15’i de milli kaynaklarımızdan karşılanacak olan Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesi toplam maliyeti 49.016.594Avro’dur.

Proje kapsamında yeni atıksu arıtma tesisi inşaatı tamamlanacak, içme suyu şebekesindeki kaçakların önlenmesi ve içme suyuna karışan kirleticilerin engellenmesi sağlanacaktır. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden su ve atıksu şebekelerinden kaynaklı unsurlar asgari düzeye indirilecektir.

Proje’nin paydaşları olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Müşavir firma olarak WYG International Danışmanlık Ltd. ve GWK Consult konsorsiyumu ve Yüklenici firma olarak da Ergotem S.A.-Yılmazer A.Ş.-KMB Metro Ltd. iş ortaklığı bulunmaktadır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, projenin istenilen niteliklerde ve zamanında gerçekleşebilmesi için tüm paydaşların görev ve sorumluluklarını hatasız bir şekilde ve zamanında yerine getirmesi beklendiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

AKSU ÇAYINA 1200 METRE MESAFEDE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok ise Kahramanmaraş Su ve Atıksu Arıtma Tesisi yerine ilişkin bilgiler aktardı.

Genel Müdür Altunok yaptığı konuşmada: “Bugün Başlangıç Toplantısını düzenlediğimiz Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesi kapsamında ise, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizin atıksu arıtma tesisi yapım süreci başlamış bulunmaktadır. Kahramanmaraş atıksu arıtma tesisi,Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Gayberli mevkiinde yaklaşık 243 dönümlük alan üzerinde yapılması planlanmıştır. Proje alanı, Kahramanmaraş-Kayseri çevre yoluna 600 m Aksu çayına ise 1200 m mesafededir.Bu proje ile Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin atıksuları, 130.000 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi ile arıtılması planlanmıştır” diye konuştu.

 

ÜÇ İLÇEMİZDE ATIKSU ARITMA TESİSLERİMİZ TAMAM

KASKİ Genel Müdürü Altunok: “Genel Müdürlüğümüz kurulduğunda, 11 ilçesi bulunan Kahramanmaraş ilimizin hiçbir ilçesinde, atıksu arıtma tesisi bulunmamakta idi. Bugün itibarı ile Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizdeki atıksu arıtma tesislerinin yapımı tamamlanmıştır. Elbistan ilçesi atıksu arıtma tesisi İPA kapsamında fizibilite çalışmaları devam etmekte, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimizin atıksu arıtma tesisleri, fizibilite ve proje aşamasında çalışmalar devam etmektedir” diye konuşarak ilçelerdeki son durum hakkında bilgiler verdi.

 

İKİ İHALEMİZ TAMAMLANDI

KASKİ Genel Müdürü Altunok, projeyle alakalı olarak iki ihalenin tamamlandığına dikkat çekerek: “Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje kapsamında;“Kontrollük ve Müşavirlik Hizmetleri”ile“Yapım” ihaleleri tamamlanmıştır.K ahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.

30.06.2015 tarihinde “Kontrollük ve Müşavirlik Hizmetleri”, 14.08.2015 tarihinde de “Yapım”ihalesi sözleşmeleri imzalanmıştır. İşin süresi ise 730 gün olarak belirlenmiştir.

Proje çalışmaları kapsamında, ayrıca; İçme suyu Sistemlerinin Modernizasyonu ve Tasarımı ile Malzeme Tedariklerine yönelik, ihale hazırlıklarına başlanmıştır.

Aynı zamanda 6360 sayılı yasayla birlikte köylerin mahalleye dönüşmesi ve hizmet alanının il sınırı ile belirlenmesi, başta ilçelerimiz olmak üzere mahallelerimiz genelinde içme suyu temini ve şebeke problemleri, ilçelerimizin atık su arıtma tesislerinin, mahallelerimizde ise kanalizasyonların tamamlanmamış olması kurumumuzun iş yükünü ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Daha sonra müşavirlik ve müteahhitlik firmaları hazırladıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirirken soru-cevap bölümü toplantı sonlandırıldı.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol