banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
  Kahramanmaraş Öğrenme Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde ve İlimiz Kahramanmaraş’ta ilk defa düzenlenen 04-06 Kasım 2014 tarihlerinde Osman Sayın Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen, geniş kapsamlı kitlelere hitap eden “Öğrenme Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra, kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının özendirilmesi, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenen öğrenme şenliği coşkusunu Kahramanmaraş’ta doya doya yaşandı.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi, Şube Müdürü Ali Tiyek, H.Emre Gökşen, Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin ve tüm diğer yöneticiler, eğitim kurumları ve şenliğin paydaşları olaya ciddi bir şekilde ele alarak öğrenme şenliğinin amacına ulaşmasını sağladılar. Kahramanmaraş merkezinin yanı sıra İlçelerinin de öğrenme şenliğini çok önemsedikleri ve yaptıkları çok önemli paylaşımlarla öğrenme şenliğine büyük katkıları olduğu gözlemlendi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in, Öğrenme Şenliği standlarını tek tek gezerek, yapılanlar hakkında bilgiler alması, sohbet etmesi ve onlarla fotoğraf çektirmesi 3 saate yakın değerli vaktini ayırması öğrenme şenliğine daha da fazla anlam kazandırdı.
Üç gün boyunca aktif bir şekilde etkinlikler gerçekleştirilirken, etkinliklerde günümüzdeki yeniliklerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş, yöresel el sanatlarının ve yöresel yemeklerin yapımı, halkoyunlarımız, uygulamalı bir şekilde paylaşıldı. Ramazan Avcıyla Şiirin Başkentinden Sevginin Başkentine Unutulmaz Bir Yolculuk Yapılarak Kahramanmaraş Edebiyatına büyük katkıları olan şair ve yazarların bilinmeyen yönleri öğretildi.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt yaptığı açıklamada öğrenme şenliğinin gayet güzel geçtiğini sonucunun verimli olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:“ Öğrenme Şenliğine desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, KSÜ Rektörümüze, İlçe Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Jandarma Komutanlığına, Sağlık Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne İŞKUR Müdürlüğüne, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasına, İl Gıda ve Tarım Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, TEMA Vakfına, Piazza AVM’ye ismini sayamadığım tüm kurum ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol